Sećate se afere "masaža i golotinja na radnom mestu"? Aida i Davor dobili neočekivane kazne posle fotografije golih nogu i zadnjice

"Direktor, kao jedna od strana u ovom postupku, podneo je žalbu na ovu odluku, smatrajući je preblagom. Sada se očekuje zasedanje Drugostepene komisije koja će doneti pravosnažnu odluku"

  • 0

U martu ove godine regionom je odjeknula afera "masaža" u kojoj su glavne uloge imali kolega i koleginica, uhvaćeni i uslikani na radnom mestu tokom netipične radnje za to okruženje i situaciju. Prvostepeni disciplinski postupak protiv zaposlenih UIOBiH je okončan, a Aida Đuzel i njen kolega Davod Džombić zbog golišave masaže u toku radnog vremena novčano su kažnjeni.

Skandal u Banjaluci: Polugolu koleginicu masirao na radnom mestu, na fotografiji se vide njene noge i zadnjica

Prema odluci Prvostepene disciplinske komisije, četiri osobe su kažnjene u dosadašnjem postupku, a glavnim akterima, odnosno "maseru i masiranoj" određena je novčana kazna u visini od 30 odsto njihove plate u vremenskom periodu od šest meseci. Novčano su kažnjene još dve osobe koje su takođe učestvovale u narušavanju ugleda institucije u ovoj aferi, kako je za Faktor.ba rekao Ratko Kovačević, portparol UIOBiH (Uprave za indirektno oporezivanje).

Ova odluka nije konačna tako da je disciplinski postupak još u toku.

- Direktor, kao jedna od strana u ovom postupku, podneo je žalbu na ovu odluku, smatrajući je preblagom. Sada se očekuje zasedanje Drugostepene komisije koja će doneti pravosnažnu odluku – rekao je Kovačević za Faktor.ba.

Fotografije polugole službenice UIOBiH koju masira kolega tokom radnog vremena, i to u Centralnoj kancelariji ove institucije u Banjaluci, objavio je ovaj medij 20. marta 2017. godine.

Nakon toga je usledila je istraga u UIOBiH, a troje službenika je suspendovano, među njima Aida, sekretarica pomoćnika direktora u Sektoru za poreze u UIOBiH i njen kolega Davor, kao i Jasmina Halilović koja je napravila spornu fotografiju.

Protiv još šestoro zaposlenih pokrenuta je disciplinska odgovornost jer su navodno gledali masažu ili su na drugi način bili uključeni u "narušavanje ugleda UIOBiH", i tako, po oceni interne kontrole, teže povredili radnu dužnost.

Inače, na početku same afere govorilo se o otkazima zbog ovog skandala koji je odjeknuo Balkanom, ali ipak prema najnovijim informacijama do tako oštrih mera neće doći.

Pogledajte fotografiju masaže OVDE.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA