• 0

Sećate se afere "masaža i golotinja na radnom mestu"? Aida i Davor dobili neočekivane kazne posle fotografije golih nogu i zadnjice

"Direktor, kao jedna od strana u ovom postupku, podneo je žalbu na ovu odluku, smatrajući je preblagom. Sada se očekuje zasedanje Drugostepene komisije koja će doneti pravosnažnu odluku"

  • 0

U martu ove godine regionom je odjeknula afera "masaža" u kojoj su glavne uloge imali kolega i koleginica, uhvaćeni i uslikani na radnom mestu tokom netipične radnje za to okruženje i situaciju. Prvostepeni disciplinski postupak protiv zaposlenih UIOBiH je okončan, a Aida Đuzel i njen kolega Davod Džombić zbog golišave masaže u toku radnog vremena novčano su kažnjeni.

Skandal u Banjaluci: Polugolu koleginicu masirao na radnom mestu, na fotografiji se vide njene noge i zadnjica

Prema odluci Prvostepene disciplinske komisije, četiri osobe su kažnjene u dosadašnjem postupku, a glavnim akterima, odnosno "maseru i masiranoj" određena je novčana kazna u visini od 30 odsto njihove plate u vremenskom periodu od šest meseci. Novčano su kažnjene još dve osobe koje su takođe učestvovale u narušavanju ugleda institucije u ovoj aferi, kako je za Faktor.ba rekao Ratko Kovačević, portparol UIOBiH (Uprave za indirektno oporezivanje).

Ova odluka nije konačna tako da je disciplinski postupak još u toku.

- Direktor, kao jedna od strana u ovom postupku, podneo je žalbu na ovu odluku, smatrajući je preblagom. Sada se očekuje zasedanje Drugostepene komisije koja će doneti pravosnažnu odluku – rekao je Kovačević za Faktor.ba.

Fotografije polugole službenice UIOBiH koju masira kolega tokom radnog vremena, i to u Centralnoj kancelariji ove institucije u Banjaluci, objavio je ovaj medij 20. marta 2017. godine.

Nakon toga je usledila je istraga u UIOBiH, a troje službenika je suspendovano, među njima Aida, sekretarica pomoćnika direktora u Sektoru za poreze u UIOBiH i njen kolega Davor, kao i Jasmina Halilović koja je napravila spornu fotografiju.

Protiv još šestoro zaposlenih pokrenuta je disciplinska odgovornost jer su navodno gledali masažu ili su na drugi način bili uključeni u "narušavanje ugleda UIOBiH", i tako, po oceni interne kontrole, teže povredili radnu dužnost.

Inače, na početku same afere govorilo se o otkazima zbog ovog skandala koji je odjeknuo Balkanom, ali ipak prema najnovijim informacijama do tako oštrih mera neće doći.

Pogledajte fotografiju masaže OVDE.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima