Status Sarajke o porođaju podigao sve žene na noge: "Svi ti ruku guraju kao da je dole tombola. Još samo domar da gurne"

- Tata je napravio. A ti jadna udebljala se, dobila vodu, strije, muči te gorčina, odoše zubi u... Jedeš slano i slatko istovremeno, jedeš sve što je jestivo - napisala je Sarajka Šejla na svom Fejsbuk profilu

  • 47

Sarajka Šejla Čohadarević odlučila je da sa svetom podeli svoje utiske sa porođaja, bez imalo ulepšavanja. Ona je svoju ispovest podelila kao status na Fejsbuk profilu, a mi vam taj status u nastavku prenosimo u celosti.

Apple otkrio ko je kriv za ogromnu grešku koja im se desila tokom predstavljanja novog iPhone-a!

"Tata je napravio. A ti jadna udebljala se, dobila vodu, strije, muči te gorčina, odoše zubi u... Jedeš slano i slatko istovremeno, jedeš sve što je jestivo. Kosa ti opada, voda u kolenima. Vilica te boli od žvakanja. Dobiješ i brkove i dlakav stomak. Ospe se lice, ospe se noga, ospe se guza.

Odeš na porođaj, svi ti ruku guraju kao da je dole tombola. Još samo domar da gurne. Umreš na porođaju, izgubiš živce, odeš u... Leđa te godinama posle bole, mindža ti k'o ribolovačke čizme. Napinješ se, šiju te. Dojiš bebu, bole dojke, bole bradavice, nadošlo mleko, pucaju bradavice, pucaš i ti.

Ne možeš da kakiš, ne možeš da piškiš. Čistiš se - curi, nosi uloške 40 dana. A tata. Tata je napravio. Pa tatino ime piše u dokumentima u zagradi. Došla si kući, ne možeš da sediš, ne možeš da ležiš. Beba plače, gladna nije, ukakila se nije.

Dobiješ uz bebu i kofer saveta od babe, tetke, nane, strine, komšinice Sofije i komšije Milana. Te ga ovako, te ga 'nako. Ukakilo se, upiškilo se, postaješ ekspert za go*no. Što je zeleno, što je žuto. Ako nije gladna onda su grčevi. Pa nosaj, pa kupaj, pa nema spavanja. Jupi imamo zub i opet ujede, prokrvari - boli, ne može da doji. Nervozna plače. Hodala bi, a ne bi. Sedela bi, a ne bi.

Jednom rukom čuvaš bebu, drugom kačiš zavesu. Jedno oko pazi na starije dete, a drugo da supa ne pokipi. Legneš zadnja, ustaješ prva...  A tata???? Onaj što je napravio ? Tata se umori na poslu.".

Daljinac

(Telegraf.rS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    21. septembar 2017 | 00:49

    Muskarac sam ali imajuci u vidu da sam "prosao" kroz sve ovo mogu da porucim ostalim muskarcima koji ovde pametuju jer su ne znam ni ja sam cime povredjeno da je ovo sve tacno i napisano tako da je ovo nekih 70% svega kroz sta jedna majka mora da prodje! Imam dva sina, dva andjela i zenu sa kojom sam prosao sve i svasta,pricam o porodjaju i da kazem skidam kapu,klanjam se ili sta vec, malo je sve! Prvo dete,trudnoca,mucnina i skoro svakodnevno povracanje 5 meseci ako ne i vise,ne secam se! Vodenjak je pukao u sred noci,u 2,30 smo bili u bolnici,u 15h sutra dan se porodila,a svo to vreme odnosno 12 sati je trpela uzasne bolove,primala inekcija da se sve to jos pojaca jer nije bila dovoljno otvorena,pa kada pocnu bolovi na sve to oni guraju cele ruke unutra.... Uzas.... Na kraju se porodil,pukla da ne kazem kako,mucno mi i da pisem. Dosla kuci sivena,ne moze ni na WC,bebic place dan noc,ne spavamo danju ne spavamo nocu a ona ne spava jedva lezi jedva sedi a kada odem na posao nisam smeo ni da pomislim kako joj je....Drugo dete sve isto,vodenjak pukao,12 sati indenticnog mucenja nakom toga morao carski rez pa nakon dva dana kuci! Prvi sin 2,5 godine,beba mala,ona secena ne moze da ustaje,rana curi,otvorila se,previjanja dva puta dnevno,mleka na izvoz toliko da su joj grudi bile kao dve fudbalske lopte,crven kao krv,popucalo sve,inekcije da se upala smiri pa inekcije da se mleko povuce,boli gore puca,dole se rana otvorila curi,beba plus malo veca beba od 2 godine ili 2,5 godine, spavanje i budjenje na svakih 20,25 minuta.... I sve to prodje,rana zarasti,upala se smiri,ona i dalje sama sa bebom sa klincem,sprema,hrani,presvlaci,kuva,cuva,uspavljuje,kupa, da ima 16 ruku bilo bi malo ali je postizala sve sa samo dve ruke! A ja..... Ja sam pomagao dosta,koliko sam mogao i vise od toga dok me ne otera u drugu sobu da se odmorim jer ujutro radim a ona dan noc ne spava normalno.... Te bolove,porodjajne bolove,porodjaj,zatim carski rez kada seku stomak i sve nakon toga 95% muskaraca ne bi izdrzalo a kamoli u takvom stanju raditi sve sto one jednostavno moraju jer mi radimo na poslu !!! Cuo sam dosta prica ali kada sam kroz sve to "prosao" video i nagledao se svega,mnogo puta plakao kada legnem dok ona ni suzu nije pustila mogu da kazem samo jedno,ono kroz sta jedna zena mora da prodje i prolazi da bi na Svet doneka nama nase male andjele je tesko i gledati i zato,jedna je majka i beskrajno hvala i mojoj majci i mojoj zeni na svu zrtvu koje su podnele da bi ja danas bio covek i uzivao sa svojim sinovima!!!!

  • Jovanka

    20. septembar 2017 | 22:11

    E svaka ti čast,ziva istina

  • so

    20. septembar 2017 | 23:14

    Samo zena koja je radjala i dojila moze ovo da razume... a one majke sto cim se porode ostave dete drugom na cuvanje ne...Bravoo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA