• 14

Odbrana kapetana Dragana u Splitu: Ovo je opresivni fašistički progon nad Srbima, ratni zločin pre rata u Kninu je smejurija!

- Čovek vam je dao tri izjave koje veze s vezom nemaju. To su takve budalaštine. Tog čoveka u životu nisam video, a ja sam na osnovu njegovog iskaza 12 godina u zatvoru. Nigde toga u praksi zapadnog sveta nema. I Alojzije Stepinac je bio u kućnom pritvoru. Ukrali ste mi 12 godina života, a novi dokaz je za malu decu - rekao je Vasiljković

  • 14

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, jutros je u Splitu izneo svoju odbranu na kraju suđenja za ratni zločin i istakao da je nevin a da je proces protiv njega montiran iz, kako je naveo, šovinističkih pobuda.

Kapetan Dragan se žalio Komitetu za ljudska prava UN

- Ovo nema veze s ratnim zločinom, ovo je opresivni fašistički progon nad Srbima... - rekao je Vasiljković.

Na to je reagovao sudija Damir Romac upozorivši Vasiljkovića da ne vređa.

- Kada bi isključili fašizaciju Hrvatske, ovog procesa ne bi bilo - nastavio je dalje kapetan Dragan.

Inače, Vasiljković je optužen po tri tačke za ratni zločin počinjen početkom rata u Hrvatskoj. Prva se odnosi na zlostavljanje zarobljenika u Kninu.

- Ta tačka je smejurija. Ratni zločin pre rata. Meni je to nejasno, a i pravnicima. Nikada nisam imao nikakve veze sa zatvorom, niti kontakt sa zatvorenicima. Te njihove priče ne mogu se ničim potvrditi - kazao je Vasiljković.

Po drugoj tački Vasiljkovića terete za smrt dva hrvatska vojnika nepoznatog identiteta, na šta je on rekao da to ne bi da komentariše.

Foto: Tanjug/HINA/Mario STRMOTIC

- Čovek vam je dao tri izjave koje veze s vezom nemaju. To su takve budalaštine. Tog čoveka u životu nisam video, a ja sam na osnovu njegovog iskaza 12 godina u zatvoru. Nigde toga u praksi zapadnog sveta nema. I Alojzije Stepinac je bio u kućnom pritvoru. Ukrali ste mi 12 godina života, a novi dokaz je za malu decu - rekao je Vasiljković.

Treća tačka optužnice odnosi se na napad na Glinu, a Vasiljkovića terete da je komandovao napadom JNA.

- Veća je šansa da sam komandovao Gotovinom nego s JNA. Pa JNA me mrzela više nego vas. Ja sam Glinu napustio 27. jula u 14 sati, a crkva je srušena 30. septembra. Komično je to što piše. Ispod svakog nivoa. Skandalozno - kazao je Vasiljković, preneo je ovaj portal.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srb

    stvarno...!?!?! a bolje je da razmisliš šta su vaši radili srbima !!! 100x gore i slobodni

  • renata

    Bolje da si igrao golf u Australiji nego ratovati negde daleko.

  • Dobronamerni

    Ne brinite se drugovi....presuda će biti izrečena iduće nedelje, sem ako sud u Splitu nešto ne prolongira. DA, STO PUTA je rečeno da se Srbija odsustvom pomoći teško ogrešila o Dragana....To je užas. Ali hrvatski sud mu ne može izreći dužu kaznu od onoga što je odležao....očekujte Kapetana Dragana na slobodi uskoro!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima