Hrvat (17) koji je izbo šestoro ljudi u Slatini od ranije poznat policiji: Meštani besni, kažu da ih šikaniraju jer su za njih "Šiptari sa Kosova"!

Šestoro povređenih, među kojima su i dva 17-godišnjaka, je epilog krvavog obračuna u poznatom slatinskom kafiću

  • 4

Maloletnik D.A. (17) iz Slatine je sa nožem u rukama jutros oko 1.35 časova uleteo među grupu mladića u slatinskom kafiću "Gambino" i počeo da ih ubada. Prema rečima očevidaca, sve se desilo u sekundi.

PANIKA U HRVATSKOJ: Tinejdžer uleteo u kafić prepun gostiju, izvadio nož i izbo sedmoro!

- Počeo je da maše nožem i ranjava kako je stigao. Sin mi je uboden u levu stranu, ispod grudnog koša, kažu da je lakše povređen – ispričao je Đelil S, otac Martina S. (17).

Šestoro povređenih, među kojima su i dva 17-godišnjaka, epilog je krvavog obračuna u tom poznatom slatinskom kafiću. Najteže je stradao A.P. (17), povređena mu je slezina, u bolnici je, ali nije u životnoj opasnosti.

Nakon krvavog pohoda, napadač je otišao iz lokala. Usledila je prava policijska potraga, a u nju su se uključile sve raspoložive policijske snage. Ravno devet sati kasnije, u 10.33, napadač je priveden u PS Slatina.

Policajcima taj maloletnik nije novo lice – poznat im je od ranije, saznaje "Večernji", po nasilničkom ponašanju.

- Utvrđeno je da je u lokalu došlo do fizičkog sukoba između maloletnika i nekoliko mlađih osoba, pri čemu je maloletnik oštrim predmetom lakše povredio pet osoba, a jednu teže – izjavio je Josip Štajdohar iz PS virovitičko-podravske.

Žrtve su uzrasta od 17 pa do 28 godina. Petorica od njih su iz obližnjih Ćeralija – Danijel Čović, Zoran Palić, Zlatko Tunić te maloletni Martin S. i A.P.

Foto: Wikipedia/Orlovic

Svi su mahom rodbina i prijatelji, a poreklom su Hrvati s Kosova, porodice su im se doselile 1992. iz Letnice. Uvereni kako vlasti na njih ne obraćaju pažnju upravo zbog porekla, rodbina stradalih, meštani Ćeralija, ali i susednog Voćina, njih 50-ak, okupili su se jutros nakon napada na mirnom protest ispred PS Slatina.

- Došli smo spontano da ukažemo na nerad policije u Slatini koji traje godinama. Policija tog malog zna, on sa svojim prijateljima harači po Slatini, premlaćivao je, pretio bombama, pištoljima, palicama. Nedavno je bacio suzavac u školu. Ne pamti se to od rata, da je šestoro ranjeno u jednoj večeri. Policija se vadi da sudstvo ne radi, ali mi mislimo da policija ne radi svoj posao, oni su tu da signaliziraju saobraćaj. Uhvatili su ga sa zakašnjenjem od skoro 10 sati – izjavio je Marjan Đorđević, čija su dva rođaka ranjena. Poručio je i kako 500 dece iz Ćeralija i Voćina sutra neće ići u školu.

"Šiptari sa Kosova"

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

- Povod sukoba je mržnja prema nama, mi smo za njih Šiptari s Kosova, a mi smo Hrvati, napadaju nas, za njih smo građani drugoga reda. Kada neko od naših izazove neki nered, nekoga ošamari ili udari, policija odmah reaguje. Naši muškarci su zbog kafanskih svađa završavali na par godina u zatvoru. Bude tuča, naravno, ali naši momci nikoga nisu izboli, oni se tuku rukama i ne koriste oružje – izjavio je on.

Slatinčani na to kažu kako "postoji i druga strana medalje", a policija ističe kako se motiv tek utvrđuje.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grindfos

    24. septembar 2017 | 19:50

    Па протерали сте нас Србе из Воћина,Ћералија,ето вам сад Јањевци са Косова. Етнички сте очеткали селу западну Славонију,сад се сами између себе обрачунавајте.

  • 038

    24. septembar 2017 | 21:06

    Tako i nas tretoraju u Srbiji,i nama kazu da smo"siptari sa Kosova"

  • Перагеније

    24. septembar 2017 | 20:43

    Ех... Дош'о задњи свет... Пицеки се, као, бију. Мало им ишчупаш уши, и све мирно - нема више нато авиона...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA