• 0

Region je stepenica ka velikim tržištima

Učesnici diskusije održane na Weekend Media Festivalu u Rovinju, direktor Nectar Grupe Mihailo Janković, direktor Direct Media Jovan Stojanović, predsednik Uprave Podravke Marin Pucar i predsednik uprave BAT Adria Ram Adanki, poručili su da je za izlazak na nova tržišta važna snaga brenda

  • 0

Kompanijama iz zemalja Adriatik regije prva stepenica za širenje poslovanja je tržište regije, a za one najuspješnije i najhrabrije ima mesta i na svetskom tržištu, zaključak je panela na kojem su učestvovali generalni direktori najvećih regionalnih kompanija.

Učesnici diskusije održane na Weekend Media Festivalu u Rovinju, direktor Nectar Grupe Mihailo Janković, direktor Direct Media Jovan Stojanović, predsednik Uprave Podravke Marin Pucar i predsednik uprave BAT Adria Ram Adanki, poručili su da je za izlazak na nova tržišta važna snaga brenda.

- Uspeh Nectar grupe, lidera u regionu, oslanja se na četiri stuba poslovanja, i to su  ljudi, inovacije, operativna efikasnost i konstantno unapredjenje i rast - istakao je Mihailo Janković CEO Nectar Grupe.

Foto: Promo

- Regionalne kompanije bi trebalo da čuvaju lokalne brandove. Nektar je, pored organskog rasta, rastao i kroz akvizicije, poput preuzimanja slovenačkog Fructala. Imajući u vidu komplementarnost Nectar i Fructal portfolija, fokusirali smo se da obezbedimo duogorčan rast i razvoj oba brenda. Kao rezultat imamo jaku Nektar Grupu, lidera u regionu jugoistočne Evrope sa prometom od preko 110 miliona eur i izvozom na preko 50 tržišta. Planiramo da nastavimo sa konstantim i značajnim ulaganjima u nove linije, nove zdrave proizvode i kategorije. Imamo velike ambicije i ulaganja u organsku proizvodnju sa ciljem da se unapredi i proširi poslovanje i odgovori na potrebe potrošača u celom regionu - kaže Janković.

Direktor Direct Media Srbija Jovan Stojanović izjavio je da je za uspeh poslovanja Direct Media sistema u osam zemalja jugoistočne Evrope zaslužna ekspertiza zaposlenih i da zemlje regiona imaju ogroman ljudski potencijal koji može da nadmaši svetski standard.

- Direct Media je nastala u Srbiji pre 16 godina kao neka vrsta današnjih startap kompanija i brojala je samo pet ljudi, a danas ima 270 zaposlenih u osam zemalja jugoistočne Evrope. Bili smo i ostali domaći brend koji ne pripada lancu stranih agencija i koji puno ulaže u ljude. Naš put je bio atipičan u odnosu na druge agencije, od medijske agencije postali smo agencije koja pruža zaokruženu komunkacijsku uslugu – transformacija je recept za rast u današnje vreme.

Foto: Promo

Stojanović je dodao da je Direct Media poslujući u regiji u potpunosti upoznala njene makroekonomske specifičnosti, potrošače i medije, kao i da je konstantnom edukacijom svoju uslugu podigla na nivo svetskog standarda.

Foto: Promo

(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima