Hrvati pljuju po spomeniku majoru Milanu Tepiću: Srpskog heroja nazivaju teroristom (FOTO)

Ističe se da bi tragedija bila mnogo veća da Tepić nije sprečen u nameri da digne u vazduh i ostalih nekoliko skladišta

  • 41

Ministarstvo hrvatskih branitelja saopštilo je danas da je "zgroženo" i da osuđuje postavljanje spomenika majoru jugoslovenske vojske Milanu Tepiću u Beogradu, prenose Agencije.

Otkriven spomenik majoru Milanu Tepiću: "Njegovo delo veće je od svih nas i nema načina da to bilo ko premeri"

To ministarstvo u saopštenju tvrdi da se Vlada Srbije "veličanjem terorističkog čina i osobe koja je u samoubilačkoj akciji svesno uzrokovala smrt velikog broja ljudi, provodeći velikosrpsku agresiju na teritoriji Hrvatske, poistovećuje sa tom velikosrpskom idejom i politikom", prenosi Hina.

Foto: Arhiva

Minstarstvo navodi da je Tepić "bio svestan razmera posledica koje podizanje skladišta može izazvati", a da je "samo zahvaljujući hrabrosti hrvatskih specijalnih jedinica ta tragedija nije postigla svoj puni efekt", kao i da bi bila puno veća da Tepić "nije sprečen u nameri da digne i ostalih nekoliko skladišta u vazduh".

Ministarstvo u saopštenju tvrdi i da je "ovakav čin istovetan mnogim terorističkim činovima s kojima se suočavaju današnja Evropa i svet".

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije/Jovo Mamula

Istovremeno, Ministarstvo podseća da su u proteklih 10 dana iz Srbije stizale kritike na Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih porodica, jer su, kako smatra, srpskim čelnicima sporne osnovne odredbe da su "hrvatski branitelji branili i odbranili Republiku Hrvatsku unutar međunarodno priznatih granica od agresije koju je, između ostalih, izvršila Srbija".

U tim kritikama, ocenilo je Ministarstvo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodio je kako sa srpske strane postoji dobra volja da se stvari rešavaju na najbolji način, dobrosusedskim odnosima.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije/Jovo Mamula

- Sada smo svedoci da isti čelnici koji prozivaju Ministarstvo hrvatskih branitelja zbog tzv. ratne retorike, podižu spomenik u Beogradu bivšem majoru Jugoslovenske armije Milanu Tepiću u nadležnosti dvojice ministara srpske Vlade, nazivajući ga narodnim herojem, zahvaljujući kojem je Srbija danas pravednija i bolja država, a čime zapravo priznaju agresiju JNA i Srbije na Republiku Hrvatsku - tvrdi se u saopštenju.

Ministarstvo u saopštenju tvrdi i da je time Srbija priznala da je Hrvatska vodila "pravedan, obrambeni i oslobodilački rat", a kako navode, na čemu se temelji novi Zakon o hrvatskim braniteljima.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije/Jovo Mamula

Prema tvrdnjama Ministarstva, Srbija je ovim "dala poruku koja nije dobar temelj za stvaranje dobrosusedskih odnosa na koje se proteklih dana pozivaju srpski čelnici".

U Beogradu je juče otkriven spomenik Milanu Tepiću, majoru JNA, koji je poginuo tako što je digao u vazduh vojno skladište i sebe, ne želeći da prepusti neprijatelju veliko skladište oružja i municije.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije/Jovo Mamula

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ateista

    30. septembar 2017 | 15:17

    Ovaj dobri crnogorac koji se ubio da ne ubija druge je 100% u raju a Tepić video da su ga lagali i za Nebesku srbiju kao i za Veliku a ko zna možda ga stvarno dočekalo i 75devica kad je kod njih otišo ko pravi dzihadista?

  • Coa

    30. septembar 2017 | 15:53

    E, povraća mi se od ovih Hrvata više. Pa oni i posle 22 godine od rata, ratuju al sami sa sobom. Prepravljaju sopstvenu istoriju. Žele da budu ono što nisu i nikad neće ni biti. Odrekli su se ćirilice(glagoljice) ne bili se malo germanizovali a nikad Nemci neće biti. Samo njihove verne sluge kao sto su uvek i bili. Tužno.

  • Cika Velja

    30. septembar 2017 | 19:30

    Kakav je to agresor koji radi u takvom magacinu,tu prima platu i tu zivi sa porodicom,odakle je on dosao da napada Hrvatsku,i ko je koga napao??? Ako ste prodali mu*a za bubrege svima koji ne znaju ko ste,nama to ne mozete gospodo Arijevci,mi se dobro poznajemo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA