Teška sprdnja hrvatskog voditelja na račun sopstvene države i modernih aviona koje navodno dobijaju (VIDEO)

Ponude hrvatskoj stigle su baš nekako u vreme kad su u Srbiju sleteli migovi, pa je Šprajc morao da poentira

  • 21

- Moderni avioni nisu za zemlju u kojoj još raspravljamo ko su bile Švabe, a ko ustaše, i gde župan mlati ženu, a narod kao i 45-e beži prema Blajburgu, prokomentarisao je čuveni voditelj RTL-a, Zoran Šprajc, vest o tome da su u hrvatskom Ministarstvu odbrane otvorene ponude za nabavku borbenih aviona. Reč je o istom voditelju koji je prošlog meseca u studiju ugostio političara Nikog i intervju obavio sa stolicom u studiju.

Šou hrvatskog voditelja: Pozvao političara NIKOG i razgovarao sam sa praznom stolicom u studiju (VIDEO)

Ponude hrvatskoj stigle su baš nekako u vreme kad su u Srbiju sleteli migovi, pa jedan od najomiljenijih novinara u Hrvatskoj nije odoleo da i ovaj put napravi parodiju na ono što se dešava u njegovoj zemlji.

Najavljujući otvaranje ponuda za nabavku novih borbenih aviona, Šprajc je rekao.

- Ponude su poslale četiri zemlje. Sovjetski Savez nudi eskadrilu svojih najboljih ratnih lovaca Jak-9. Jakovljevi su se dokazali na svim bojištima, lete brzinom od 600 km/na sat, a u naoružanju imaju top od 20 milimetara. Cena je povoljna, ali MORH će se verovatno odlučiti za nekog proizvođača zapadnih saveznika - naveo je voditelj.

Foto: Wikipedia/Boksi

Tu je, nastavlja dalje, i Mešersmit BF 109, izuzetno moderan lovački avion, prvi s monokl kabinom kom se točkovi mogu uvlačiti.

Naoružan je s dva mitraljeza i jednim topom od 20 mm.

Dokazali su se u španskom građanskom ratu, a nemački letački as Erih Hartman u njemu je osvojio 352 vazdušna dvoboja.

- Das avion, što bi rekli - našalio se Šprajc i predstavio englesku i američku "ponudu".

- Spitfajer Supermarin je jedan od najbržih aviona na svetu, koji leti brzinom od 750 km/h, izgrađen je od lakih legura, a krila su mu prekrivena čvrstim platnom. Naoružan je s četiri fiksna mitraljeza i dva fiksna topa od 20 mm, a može da nosi čak dve bombe ispod krila.

Jednako interesantna je, dodao je, i američka ponuda, ne samo zbog ponude, nego najviše zbog Amerike.

Meseršmit Me 262, prvi mlazni borbeni avion, najbolji u Drugom svetskom ratu. Foto: Wikimedia Commons/USAF museum

- Amerikanci nude P-51 Mustang, lovački avion brži čak i od Spitfajera. Mustang ide do 755 km/h i s najvećim doletom od čak 2700 kilometara. Naoružan je s čak nekoliko projektila, a može nositi oko 450 kilograma bombi. To je i najskuplji avion u ponudi, ali Amerikanci uz njega nude i obilazak Bele kuće, što će se sigurno svideti državnom vrhu - naveo je Šprajc i duhovito poentirao:

- Iz režije me sad upozoravaju da su to ponude koje su pristigle na konkurs 1945, ali nema veze, ionako živimo negde u tom vremenu, kojekakvi Fantomi i Gripeni od 500 milona evra su za neke moderne države, a ne za zemlju gde još raspravljamo ko su bili ustaše i Švabe, za zemlju gde župan mlati ženu, dožupan novinare i nikom ništa, osim narodu koji kao i 1945. beži prema Blajburgu i dalje prema zapadnim saveznicima - zaključio je Šprajc.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahahaha

    8. oktobar 2017 | 10:24

    Ma kako su to hrvati posle 95g postali toliko duhovitiji i od srba i od bosanaca?

  • 8. oktobar 2017 | 10:08

    Genijalan voditelj !!!!

  • Mikac

    8. oktobar 2017 | 12:43

    Kada će više Srbija da dobije svog Šprajca i Vedranu Rudan?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA