≫ 

BELA CRNA GORA: U Nikšiću napadalo metar snega, nisu imali struje, ljudi ne pamte ovakvu katastrofu u oktobru (FOTO)

- Celu noć sam bio pored šporeta, ložio, ali i pazio tor da ih slučajno vuci ne napadnu. Dešavalo se da me nevreme zatekne u planini, ali ovakvo nevreme ne pamtim - kaže jedan od meštana

  • 9
Foto: Facebook/Podgoricki vremepolov

Sneg koji je juče ujutru pao u planininski predelima Srbije, nije zaobišao ni Crnu Goru. U Lukavici kod Nikšića, palo je skoro metar snega, pa su meštani ostali zavejani, a neke su čak i vatrogasci morali da spasavaju. O nevremenu najbolje svedoči ova fotografija đaka na ekskurziji na severu Crne Gore u autobusu, koji se nakrivio na zavejanom putu.

Najneverovatnije slike snega u Srbiji 7. oktobra 2017. godine: Ako ste krenuli ka ovim delovima zemlje, bolje je da se vratite (FOTO)

Rajko Filipović sa Zagarača, koji se sa porodicom, nalazi na Lukavici, tridesetak kilometara od Nikšića, nada se da će put brzo biti očišćen.

- Celu noć sam bio pored šporeta, ložio, ali i pazio tor da ih slučajno vuci ne napadnu. Dešavalo se da me nevreme zatekne u planini, ali ovakvo nevreme ne pamtim.

- Bila je prava katastrofa. Tek oko ponoći je stala mećava, a jutros je ugrejalo sunce. Sve je zaledilo tako da mogu da gazim po površini i obiđem stoku. Za sada je sve u redu - kazao je Filipović "Vijestima“ u telefonskom razgovoru.

Sa njim su na Lukavici supruga i dvoje maloletne dece, od 14 i 16.godina, koji su došli da vikend provedu sa ocem.

- Juče su najstariji sin i komšija pokušali da dođu do nas, ali su ostali zaglavljeni, pa su ih vatrogasci spasili. Dobro je da se sve dobro završilo. Pokušali su naši prijatelji da dođu do nas, ali nisu uspeli od mećave, snega i velikih nameta. Dok se put ne probije do kolibe moramo ovde ostati jer stoku ne smem ostaviti. Od toga živimo.

- Nema nam mrdanja dok se put ne probije - kazao je domaćin sa Zagarača.

Na Lukavici je napadalo oko 80 centimetara snega, a negde i čitav metar.

Mnogo domaćinstava je ostalo bez struje, što je naknadno ipak rešeno.

OPREZ NA PUTEVIMA KA PLANINAMA U SRBIJI

Na putevima u nižim predelima kolovozi su suvi, dok su u višim planinskim predelima, zbog snega koji je padao prethodnog dana, kolovozi mokri, pa lako može doći do proklizavanja vozila, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije.

Na vozače se apeluje da imaju više opreza za volanom, kao i da vožnju prilagode uslovima na putu. Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 15 minuta.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србoљуб

    8. oktobar 2017 | 19:36

    Лупају Драган и Живојин ко Максим по дивизији, какве везе овај човек што чува овце од вукова има везе са Нато пактом и Американцима? При том велика вероватноћа је да је србин и да би овакве попут поменуте двојице дочекао као браћу рођену и оној недођији.

  • Zivojin

    8. oktobar 2017 | 18:58

    Opušteno crnogorci doce ameri da vam pomognu.

  • ДРАГАН

    8. oktobar 2017 | 19:10

    Па сада ће Нато да вам помогне (добићете по заслузи то је тако кад свог издаш)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA