≫ 

Hrvatski sud doneo odluku da samo Todorić bude u pritvoru: On se izvinio svima koji trpe torturu zbog njega, advokati najavili žalbu

Žalbu na odluku istražnog sudije Zorana Luburića, koji je oslobodio sve osim Todorića, najavilo je i tužilaštvo

  • 1

Advokati Ivice Todorića najavili su žalbu na odluku da se istražni zatvor odredi jedino osnivaču posrnulog koncerna Agrokor.

Ušli su u raskošni dvorac Ivice Todorića, protiv koga se digla cela Hrvatska: Unutra je sve u zlatu, a na zidovima su čitava bogatstva!

- Nama je drago da su svi pušteni, a mi možemo nastaviti svoj posao - kratko je sinoć prokomentarisala Todorićeva advokatica Jadranka Sloković.

Njen saradnik Čedo Prodanović dodao je da će Todorićeva odbrana preduzeti sve radnje koje su im na raspolaganju, prenosi Hina.

Žalbu na odluku istražnog sudije Zorana Luburića, koji je oslobodio sve osim Todorića, najavilo je i tužilaštvo. Zagrebačka županijska državna braniteljka Sani Ljubičić kazala je da Todorića i ostale sumnjiče za sticanje koristi od preko milijardu kuna, a najavila je da će "kada se ostvare uslovi" zatražiti i blokadu imovine.

U istrazi bi trebalo da bude ispitano 60-ak svedoka, a upravo zbog mogućeg uticaja na njih tužilaštvo je za sve osumnjičene zatražilo istražni zatvor.

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedeljak uhapšeni članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, i dvoje zaposlenih u revizorskoj kući Bejker Tili koja je radila revizorske izvštaje za Agrokor.

Svi osumnjičeni terete se za više krivičnih dela protiv privrede i kaznena dela falsifikovanja, odnosno za zloupotrebe u privrednom poslovanju, falsifikovanje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga,navodi Hina.

Printskrin: Youtube/TV1 HD

Todorić je, pak, na svom blogu hapšenja nazvao političkom predstavom za javnost u kojoj je uhapšeno 12 vrhunskih privrednika. Za njih je rekao da ništa nisu krivi te poručio da je isključivo na njemu odgovornost ako ona postoji, a on je siguran da je nema.

Izvinjavam se svima koji zbog mene trpe torturu

Ivica Todorić oglasio se na svom blogu nedugo nakon što mu je sudija zagrebačkog Županijskog suda odredio istražni pritvor i izvinio se svima koji zbog njega trpe torturu.

Političkoj samovolji pravna je država odlukom o odbacivanju zahteva za određivanje pritvora za Agrokorove menadžere u prekjučerašnjoj predstavi stala na kraj. Izvinjavam se svim časnim ljudima koji su, zbog političkog progona mene, morali da prožive ovu sramotnu torturu - naveo je on sinoć na blogu.

Zbog svih njih, dodaje Todorić, neće prestati da se bori za istinu koja će "razobličiti ovu montiranu političku kampanju i sve njene aktere".

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA