≫ 

Nisu valjda ustaše džabe klale, palile i tamanile Srbe, Rome i Jevreje! Odzvanjaju teške rečenice sa hrvatskog Sabora (VIDEO)

- I zato mi s ovog mesta, urbi et orbi, moramo jasno reći jednom zauvek-nećeš pope, nećeš vređati ustaše - rekao je Matić

  • 13

Sednicu hrvatskog Sabora danas je obeležila svađa poslanika u momentu kada se govorilo o ustašama, a poslanik Socijaldemokratske partije Predrag Matić stao je u njihovu zaštitu rekavši da se oni ne smeju vređati.

Hrvati hoće da ukinu Srbima jedino pravo od kog im zavisi opstanak

Matić se osvrnuo na jučerašnju izjavu biskupa Vlade Košića koji je rekao kako ustaše nisu bili fašisti.

- Nisu valjda ustaše džabe četiri godine klali, palili, ubijali, uništavali, pisali rasne zakone, nisu uzalud osnivali konclogore, tamanili Srbe, Rome, Jevreje, Hrvate neistomišljenike, pobijene bacali u jame, ulizivali se, ljubili skute i ruke Mušoliniju i Hitleru i trudili se biti veći fašisti od njih. I sad je neko odlučio jednom rečenicom to da prebriše i hladno kaže kako ustaše nisu bili fašisti - rekao je Matić, prenosi Index.hr.

Kako je rekao, biskup Košić, poznat po mnogim "nepametnim izjavama", ovog puta je preterao i ničim izazvan izvređao ustaše i njihov pokret.

- I zato mi s ovog mesta, urbi et orbi, moramo jasno reći jednom zauvek-nećeš pope, nećeš vređati ustaše - rekao je Matić.

Na Matićeve reči reagovao je nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović koji je povikao "Ti si Jugosloven", ali je Matić nastavio.

- Ustaše, kakve su takve su, naše su. Ne damo da se vređaju. Jer kad oni sami za sebe kažu da su fašisti, onda ne dopuštamo nikome da nakon 75 godina to oduzima i dovodi u pitanje. I zato, mirno spavajte ustaše i ne berite brigu. Nikada, baš nikada nećemo zaboraviti vaša dela i sve što ste učinili, zbog toga ćemo vas se, budite sigurni, večno sećati - rekao je Matić.

Poslanik HDZ-a Stevo Culej upitao je Matića zašto nijednom nije pomenuo "četnike protiv kojih se navodno borio".

- Nisi ni jednom rečju spomenuo, a to ti je sveže pamćenje. Ko će istraživati našu istoriju, obaveštajci Krajine, ali oni tebi nisu smetali. A ja znam zašto ti nisu smetali, ja znam puno toga što drugi ne znaju. Pozdravlja te Patak i ekipa iz Vukovara - rekao je Culej.

Nakon toga, u raspravu se uključio i Glasnović koja je opet govorio o "mentalnoj baštini komunizma i komunističkim zločinima".

- Znate ime jednog sveštenika i 200 seljaka koji su ubijeni 1935. godine. Vi ste čisti agitpropovac, sramota je da ste bili hrvatski branitelj, vi ste sramota za branitelje - rekao je Glasnović Matiću.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milorad

    27. oktobar 2017 | 17:38

    oni pricaju sami o sebi,nema potrebe opisivati ih.

  • Ljubo

    27. oktobar 2017 | 17:43

    Iza svega se krije nemogucnost oprastanja i neznanje.

  • Cuki

    27. oktobar 2017 | 17:42

    Nemaju snage to da rese. Otici ce im sva mladez iz zemlje, sem "navijaca patriJota", kao I nama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA