≫ 

Zatvor za Danijela koji je ubio druga pa ga bacio u bunar: "Sam se ubio, a kako je završio u bunaru - NE ZNAM"

U jednom trenutku Danijel D. je ustao, prišao iza leđa Bojanu I, prislonio mu pištolj “Crvena zastava” na potiljak i sa rastojanja od dva santimetra ispalio metak

  • 4

Krivično veće Osnovnog suda u Kumanovu na 8 godina zatvora je osudilo Danijela D. ( 30 ), koji je 26. juna prošle godine ubio svog druga Bojana I. ( 31 ), a potom ga bacio u bunar na periferiji Kumanova, na severoistoku Makedonije.

UBIO KOMŠIJU ISPRED PRODAVNICE: Čedomiru određen pritvor zbog brutalnog zločina kod Kruševca

Dvojica drugova su te kobne noći posetili nekoliko ugostiteljskih objekata i noćni klub u Kumanovu. Nakon zabave, oni su se uputili ka naselju Dobrošani. Usput su razgovarali, a kada su došli do lokalne crkve “Sveta Mina” seli su na klupu.

U jednom trenutku Danijel D. je ustao, prišao iza leđa Bojanu, prislonio mu pištolj “Crvena zastava” na potiljak i sa rastojanja od dva santimetra ispalio metak. Mladić je na mestu ostao mrtav, a da bi prikrio zločin, ubica je telo svog prijatelja bacio u bunar blizu crkve i pobegao.

Desetak dana kasnije policija ga je uhapsila, a na saslušanju pred javnim tužiocem Danijel D. je negirao zločin, tvrdeći da je Bojan, zbog ličnih problema, izvršio samoubistvo skokom u bunar. Sa istom, neuverljivom pričom, Danijel se branio i na sudu. Negirao je optužnicu veleći da se ne oseća krivim je njegov drug navodno izvršio samoubistvo.

Tvrdio je da je Bojan iz pojasa izvukao pištolj i sam sebi pucao ispod levog uveta. Kada je video šta se desilo, preplašio se i pobegao da ga ne bi optužili za ubistvo.

Nije, međutim, znao da kaže kako je Bojan završio u bunaru, niti gde je oružje iz koga je pucano, a za povrede koje je Bojan imao po licu, Danjel pretpostavlja da su nastale nakon pada posle izvršenog samoubistva.

Foto: sd.mk

Nevešta odbrana Danijela D. nije bila prihvatljiva za tužioca i advokata porodice ubijenog Bojana I. Oni su zatražili strožiju kaznu za Danijela, jer je zločio izvršio svesno i sa predumišljajem, bez povoda i razloga, a da bi prikrio ubistvo, telo druga je bacio u bunar i sakrio pištolj, koji još nije pronađen.

- Tražimo doživotni zatvor da bi pravda bar delimično bila zadovoljena. Žalićemo se na presudu, jer nismo zadovoljni kvalifikacijom dela, a mnoge stvari su sakrivene i nisu rečene na sudu. Danijel je isplanirao ubistvo, a pre toga je tukao moga brata - izjavio je Jugoslav Ilievski, brat ubijenog Bojana.

Prema oceni tužioca, o hladnokrvnosti ubice svedoči činjenica što je odmah nakon zločina, oko 6 ati ujutro, Danijel sa taksijem otišao u Akva parak u grad Probištip, gde se ceo dan kupao da bi oprao barutne čestice sa ruku. Odeću koju je u vreme zločiona nosio na sebi je bacio, ali ne i patike, na kojima su kasnije pronađeni tragovi krvi.

Dopunski nalaz sudske medicine je pokazao da su povrede na obe obrve, gornjoj vilici i bradi Bojana, nastale pre njegove smrti, što znači da je on bio tučen pre nego što je bio ubijen.

Foto: Wikipedia/Dickelbers

Kada je porodica prijavila nestanak Bojana, u potragu za njim se uključio i Danijel, namerno usmeravajući ih u drugom pravcu. Pet dana kasnije, zločin su prijavili građani, koji su primetili krv pored bunara, nakon čega je Danijel bio uhapšen.

Sveštenici crkve „Sveta Mina“ su od dve starije žene, koje su jutro nakon zločina došle da napune „lekovitu vodu“ iz bunara, čuli da oko bunara i crkve ima krvi, ali na to u prvom trenutku nisu obratili pažnju misleći da je životinjska.

- Tamo je zaista bilo tragova krvi. Pogledali smo u bunar, ali ništa nismo videli jer je on dubok 15 metara i ima nadstrešnicu, a senku baca i okolna šuma, pa se ništa nije moglo videti. Otišli smo misleći da je bila ubijena neka mačka ili kuče, jer se noću tu okupljaju sumnjivi ljudi, a nalazili smo igle i špriceve. Tek kada je došla policija i rekla nam za zločin, nismo mogli poverovati - izjavili su tada sveštenici crkve „Sveta Mina“.

Daljinac

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • renata

    1. novembar 2017 | 13:13

    Osam godina za mucko ubistvo? Koji povod i koje olaksavajuce okolnosti? Zato sto mu je bio drug? Sramota! A izaci ce nakon cetiri. Zasto onda onoj glumici tridest? Zasto ne sesnaest posto su dva ubistva? I jos u trenutku rastrojstva. Kakav je ovo zakon?Znam da bi mnogi citaoci sve ubice pred streljacki stroj ali ipak ako svi dobijaju razlicite kazne, po kojim arsinima suije to mere?

  • Jeretik

    1. novembar 2017 | 13:26

    8 ?

  • V-68

    2. novembar 2017 | 11:12

    Za kradje i dilovanje se dobija vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA