≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

ISPRAVKA U Sarajevu ne prekopavaju grobove Srba

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preduzeće “Pokop” je i dalje jedino koje se bavi održavanjem grobalja u Sarajevu

  • 11

Napomena: Vest iz jula 2017. godine, o postavljanju nalepnica na grobljima Vlakovo i Bare, nekoliko meseci kasnije predstavljena je kao vest o “prekopavanju srpskih grobova u Sarajevu”. Telegraf.rs je preneo vest agencije Tanjug koja je to prenela iz drugih medija u skraćenoj verziji, bez ikakve provere istinitosti navedenih tvrdnji.

Preduzeće “Pokop” je i dalje jedino koje se bavi održavanjem grobalja u Sarajevu. Kako se radi o kantonalnom javnom preduzeću, isto nije u nadležnosti grada, već u nadležnosti Kantona Sarajevo, a ni Vlada KS ni skupština kantona nisu donele nikakve “odluke o prekopavanju grobova” - štaviše, još nisu uredile samu oblast komunalnih delatnosti, koja čeka usvajanje zakona o lokalnoj samoupravi. Iz preduzeća “Pokop” navode da nikada do sada nije vršeno prekopavanje grobova ni na jednom sarajevskom groblju i da ne postoji nikakav plan da se “prekopavaju grobovi” - ni pravoslavni, ni bilo čiji drugi.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ATIMUS

    9. novembar 2017 | 18:44

    I u beogradu ptekopavaju srpske grobove ako se neplaća grobarina

  • Trv

    9. novembar 2017 | 19:03

    Niko me ne može i neće ubediti da se prekopavaju samo srpsi grobovi.Evo ja ne živim u Sarajevu od 1992 god.Roditelji su mi tamo sahranjeni i odem na groblje kad odem u Sarajevo. Nekad jednom nekad dva puta godišnje a nekad i jednom u dve tri godine.Ali zato kad odem obavezno platim grobarinu i nikad nisam imao neprijatnost.U posleratnom periodu se plaćalo na tri godine,a sada na pet.Grobarina za dva clana moje porodice na pet godina je zadnji put iznosila 35 KM,odnosno 17Eura.Ako je to puno onda nemam šta više reći sem da sam prezadovoljan održavanjem groblja.Prema tome izvršavajte svoje obaveze prema svojima mrtvima niko nece dirati njihova grobna mesta.Hvala pokopnom društvu na održavanju groblja uopšte bilo Bare bilo Vlakovo ili bilo koje drugo gradsko groblje.

  • doberman

    9. novembar 2017 | 23:04

    zakon zabranjuje svako skrnavljenje groba, a zakon je daleko iznad administrativne odluke nekog javnog preduzeca, nego, sta sa porodicama kojih vise nema, koja su zatrta do korena? da preoremo i mi turska i jevrejska groblja? ili su proglasena za kulturna dobra srbije? nije u redu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA