Studente iz Srbije napali u Mostaru: Dvadeset maskiranih osoba im preseklo put, pa nasrnuli na njih

Radi se o grupi od dvadesetak studenata, učesnika konferencije o mostogradnji "Valja nama preko"

  • 15

Studenti iz Hrvatske, BiH i Srbije su napadnuti na Partizanskom groblju u Mostaru. I to nije jedini napad na tom mestu danas, javljaju hrvatski mediji.

Srpska Srebrenica o kojoj svi ćute: Imam snimak ljudi koji mi odvode brata u smrt, sad su na slobodi, a meni treba pomoć da ih privedem pravdi!

Ranije danas, grupa maskiranih osoba verbalno je napala predstavnike UABNOR-a i SDP-a koji su došli da polože cveće povodom dana državnosti Bosne i Hercegovine, prenosi zagrebački portal "Indeks".

Nekoliko sati nakon napada na predstavnike Udruženja antifašističkih boraca Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) Grada Mostara, napadnuti su studenti mostarskog Građevinskog fakulteta i njihovi gosti iz Srbije i Hrvatske.

Radi se o grupi od dvadesetak studenata, učesnika konferencije o mostogradnji "Valja nama preko", koji su na Partizansko groblje stigli u sklopu obilaska grada, nevezano za Dan državnosti, navodi "Klix.ba".

Studentkinja iz Splita je za Index.hr izjavila da ih je presrela grupa od dvadesetak osoba maskiranih šalovima i kapama, i da su ih verbalno izvređali i fizički napali.

- Jedan momak udaren je u lice, nikakve teže povrede. Drugi momak je udaren nakon što je tim istim momcima, dozivajući ih imenom, doviknuo: "Što to radite, oni su s nama u sklopu fakulteta?" - kazala je neimenovana studentkinja.

Studentski savez Univerziteta u Mostaru osudio je napad i izrazio razočaranost reakcijom policije koja je, kako se navodi u saopštenju, reagovala bahato, kazavši da studenti nije nitrebalo da posećuju groblje.

- Studentski savez i studenti Univerziteta u Mostaru podržavaju konferencije poput ove upravo s ciljem da studentima iz drugih gradova i država pokažu kako Mostar nije 'grad slučaj' već kulturno i obrazovno središte Hercegovine, a ovakvi incidenti ruše ne samo ugled Univerziteta u Mostaru, nego i ugled samoga Mostara - dodaje se u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krstan

    24. novembar 2017 | 23:41

    Šta ce tamo?????

  • Lovac g-8

    24. novembar 2017 | 22:46

    Већ би нам увели санкције, па би нас бомбардовали и сутра би нам читали пресуду у Хагу. И за ово ће да измисле како су то Срби изазвали.

  • Dragana

    24. novembar 2017 | 22:47

    Ništa čudno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA