Najveća zastava BiH podignuta iznad Sarajeva na jarbolu od 35 metara: Gde god da ste, vidite je (FOTO) (VIDEO)

Zastava dimenzija 6x12 metara zavijorila se povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH

  • 20

Ono što zvanični Beograd planira da uradi poslednjih meseci, Bosanci su danas ostvarili. Na brdu Hum iznad Sarajeva svečano je postavljena velika zastava Bosne i Hercegovine dimenzija 6 puta 12 metara.

ZASTAVE TITOVE JUGOSLAVIJE: Mrtva trka između BiH i Makedonije za najružniju zastavu naše bivše domovine (FOTO)

Zastava na jarbolu od 35 metara zavijorila se povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH.

Foto: Kemal Softić/Klix.ba

Podizanju zastave je prisustvovao i član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović koji je građanima čestitao jedan od najvažnijih datuma u istoriji BiH.

- Mada ima problema, kriza, zastoja, BiH ide, sporo i sa svim otporima, prema cilju koji je zacrtan toga dana tokom Drugog svetskog rata. Pozivam građane da se ne obeshrabre. Fašizam svoje lice pokazuje u svemu i zato je potrebno da se svi danas kao užeta prihvatimo te ideje, jedine istinske za koju se trebamo boriti - mir u BiH, prijateljstvo sa komšijama, borba protiv svakog zla i fašizma - poručio je Izetbegović.

Foto: Kemal Softić/Klix.ba

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka ranije je poručio da je od najranije istorije zastava simbol ponosa, nezavisnosti i državnosti jedne zemlje.

- Sa koje god nizije ili uzvišenja da pogledate na brdo Hum pozdravit će vas najveća zastava na najvećem jarbolu, zastava naše domovine - poručio je Skaka.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs / klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trafalgar

    25. novembar 2017 | 11:52

    Kako se bosna otcepila, kako bakir priznaje kosovo, tako se i nasa divna REPUBLIKA SRPSKA sprema da bude samostalna. A ostatku bosne zelimo sve najbolje uz nadu u dobrosusedske odnose. ZIVELA USKORO NEZAVISNA REPUBLIKA SRPSKA

  • Mitar

    25. novembar 2017 | 11:38

    Mogu na mjesec da je dignu nikad nece biti moja

  • nibrS

    25. novembar 2017 | 12:36

    Ahahahahaha... Jaka a i stara vam je zastava,ono baš... Slična ovoj dole malo južnije... Nikakvo čudo nije kada je iz iste radionice tj. kuhinje... A u pola države normalan radni dan... Državnost u pravom smislu te riječi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA