Jezivo iživljavanje dvojice muškaraca nad Daliborom (64): Mučki ga tukli po glavi i telu, pa bacili s terase, a potom i u bunar

Osuđenici su najavili da će se žaliti na odluku suda

  • 8

Zbog ubistva 63-godišnjeg Dalibora Melvarda iz Daruvara, Županijski sud u Bjelovaru nepravosnažno je na zatvorske kazne od 14, odnosno 11 godina osudio Danijela Perkovića (29) i Kristijana Petrana (28), uz obaveznu meru lečenja od alkoholizma.

Napadi na mostarskog pekara: Sinoć mu je bačena bomba na kuću, nekoliko dana ranije mu automobil dignut u vazduh

Presuda sudskog veća doneta je nakon svedočenja sudskih veštaka, kao i saslušanja optuženih, koji su se branili da su 63-godišnjaka ubili u samoodbrani.

Izrečena im je i sigurnosna mera obaveznog lečenja od alkoholizma, koja će se izvršiti u okviru zatvorskog sistema i može trajati do prestanka izvršenja kazne zatvora.

Prema optužnici Županijskog državnog suda u Bjelovaru, Perković i Petran su pod uticajem alkohola ubili Melvarda u neutvrđeno vreme od 21. do 22. juna u porodičnoj kući u u Daruvaru.

Foto: Facebook

S ciljem da ga usmrte, napali su ga u dnevnom boravku, nogama i rukama udarali po celom telu, a Perković ga je udarao i drvenom letvom, slomili su mu vilicu i naneli ozlede po glavi i telu.

Zatim su ga odvukli do kuhinje i kroz prozor s visine od 2,60 metra bacili u dvorište. Potom su ga, dok je još bio živ, bacili u bunar u kojem se Melvard utopio.

S obzirom na to da je reč o nepravosnažnoj presudi, osuđenici i Županijsko državno tužilaštvo mogu se žaliti Vrhovnom sudu Republike Hrvatske.

Daljinac

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @ KiKi

    27. novembar 2017 | 20:55

    Ja bi DUŠANOV ZAKONIK Oni su ga bacili u bunar Pa i njih isprebijane u bunar, ako izadju, slobodni su

  • Nord

    27. novembar 2017 | 21:48

    Tipicno za hrvate

  • Nikola-2

    27. novembar 2017 | 22:30

    Nord, nemoj biti nekorektan. Nasilnika i ubica ima svuda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA