Džihadista iz Bosne je imao debeli dosije i zavisnik je od heroina: Silovao je devojčicu jer je hteo da mu bude TREĆA ŽENA

Kenan Kršo (41) je dobro poznat policiji već više od 20 godina, a hapšen je 2015. ali i 2016. godine

  • 12

Devojčica Enisa Bašić (12) pronađena je pre nekoliko dana, nakon što je MUP Kantona Sarajevo tragao za njom još od petka 17. novembra. Prilikom njenog pronalaska uhapšene su dve osobe, Kenan Kršo (41), poznati pristalica ISIS-a, koji se sumnjiči da je devojčicu i oteo i njegov prijatelj Jasmin Zunđa, kod koji je Kenana i devojčicu sakrio u svom stanu. On je takođe i priznao da je Kenan silovao Enisu i da je hteo da mu ona bude žena.

Džihadista Kenan Kršo imao seks sa devojčicom koju je oteo! Jezivi detalji nestanka male Bosanke

Kenan Kršo (41) je dobro poznat policiji već više od 20 godina, a hapšen je 2015. ali i 2016. godine. On je takođe i dugogodišnji zavisnik od heroina i drugih opijata.

Kako su ranije pisali mediji, Kršo je osoba sa debelim kriminalnim dosijeom. Osim toga, Kršo se poslednjih godina "okrenuo veri", pa je ovaj novopečeni džihadista poznat kao osoba sklona nasilničkom ponašanju, što mogu da potvrde brojne krivične prijave koje ima protiv sebe.

Naime, on je u sukob sa zakonom došao pre dve godine, kada je u januaru 2015. za vreme džuma-namaza u džamiji na Staroj Breci izazvao incident i da je tada verbalno napao i imama Muhameda Velića.

Kršo je sa dvojicom prijatelja tada upao u džamiju noseći na sebi majice sa zastavom ISIS-a, što je uznemirilo imama i džematlije, da bi potom, u toku hutbe Kršo prekinuo poznatog sarajevskog imama uzvikujući: “Lažeš!”, želeći na taj način da izazove sukob. Oni su, nakon što su džematlije reagovale na napad na imama, izašli iz džamije.

Foto: Profimedia/AFP

Kršo je kasnije pažnju privukao i kada se na Baščaršiji pojavio u majici sa obeležima Islamske države. Tada su ga legitimisali pripadnici MUP-a KS, prenosi faktor.life.

Kenana Kršu je tokom 2016. godine uhapsila SIPA zbog dovođenja u vezu sa terorističkim aktivnostima. Tada je kod njega pronađeno oružje za koje nije imao dozvolu.

Tužilaštvo BiH i policijske i bezbednosne agencije, došle su do saznanja da je ovaj osumnjičeni kraći period boravio na području Sirije, i da ostvaruje kontakte sa pripadnicima tzv. vehabijskog pokreta iz BiH, koje se kao pripadnici ISIL-a i paravojnih formacija bore na ratištima u Siriji i Iraku što je državljanima BiH zakonom zabranjeno.

Devojčicina majka je medijima navodno kazala da je supruga muškarca koji je oteo devojčicu tražila da se Enisa uda za njega.

Emira Bašić i njena ćerka Enisa su u Sarajevu bile u poseti, a inače žive u Nemačkoj.

- Mi živimo u Nemačkoj i trebalo je već da se vratimo kući. U petak smo išle u kupovinu i posle toga kući da pakujemo stvari. Enisa je izašla iz kuće i nije se vratila. Ranije smo kod jedne prijateljice upoznale ženu, koja je Enisu htela da uda za svog muža. Kasnije mi je slala poruke, ali joj nisam odgovarala. Kada je ćerka nestala, sve sam to prijavila policiji - rekla je majka devojčice, prenosi volimpodgoricu.me.

Foto: Facebook

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo potvrđeno je da je Kršo osumnjičen za krivično delo oduzimanje deteta i polni odnos na naročito ponižavajući način, dok se Zunđi na teret stavlja krivično delo pomoć pri oduzimanju deteta. Odluka o pritvoru biće naknadno donesena.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je predlog Kantonalnom sudu Sarajevo za određivanje pritvora Kenanu Krši (41) i Jasminu Zunđi, koji se sumnjiče da su učestvovali u nestanku 12-godišnje devojčice Enise Bašić.

BRAK PREMA ŠERIJATU

Brak i razvod nalaze se među najvažnijim aspektima šerijatskog prava, ali su ti zakoni ipak u svetu najozloglašeniji po svojim odredbama za borbu protiv pet krivičnih dela - seksa van braka ili bračne prevare, lažne optužbe za bračnu prevaru, zatim pijenja vina, a često i bilo kojeg alkoholnog pića, krađe i drumskog razbojništva.

U nekim slučajevim u ove “hudud” prestupe računa se i bogohuljenje, a kazne su od kamenovanja, bičevanja, izgnanstva, odsecanja pojedinih delova tela do egzekucija.

Većina ovakvih kazni vezuje se u svetskim medijima za Saudijsku Arabiju, ali je striktna primena šerijatskog prava karakteristika i Kuvajta, Bahreina i Jemena, a dobrim delom i Avganistana, Pakistana, Egipta, Irana i Iraka.

U ovim zemljama se često dešavalo da je žrtva silovanja osuđena na kaznu zatvora, a devojke su takođe prinuđene da se udaju za svoje silovatelje kako bi "spasile svoju čast".

Foto: Profimedia, ISIS

VODIČ ISLAMSKE DRŽAVE O SILOVANJU

Teroristička organizacija Islamska država objavila je 2014. godine vodič za hapšenje, kažnjavanje i silovanje žena koje ne veruju u islam na način na koji oni to priznaju.

U vodiču je detaljno opisano kako da se one iskoriste kao seksualno roblje, a takođe se opravdava i silovanje dece.

Vodič je napravljen u formi pitanja i odgovora "kako da se zarobi i potčini žena drugih uverenja".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vm

    28. novembar 2017 | 18:36

    Eto im , hteli su Bosnu sa šerijatskim zakonima po kojem se silovana žena mora udati za silovatelja da bi spasila čast, koji opravdava silovanje žena i dece druge vere...U sred Evrope sa ovim divljačkim zakonima.

  • Užice

    28. novembar 2017 | 19:22

    I pored svega on je na slobodi. Divan zakon.

  • Jaćim R. Srpska

    28. novembar 2017 | 18:58

    Kakav dzihadista. Ovo je obicni Sarajevski klosar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA