≫ 

Skandalozne šale na račun Praljkovog samoubistva: Prave ga kao četnika, nazdravljaju mu uz rakiju... (FOTO)

Praljak je predmet podmseha od trenutka kad je popio otrov i, što je najgore, društvene mreže se ne smiruju

  • 83

Nakon što je danas usred izricanja presude u Hagu Slobodan Praljak popio otrov, a kasnije i preminuo, društvene mreže su bukvalno buknule. Iako je bilo za očekivati da će sa svih strana ponovo krenuti komentari koja je strana u ratu najveći krivac i zločinac, desilo se nešto još sramotnije. Naime, na Fejsbuku se, u Srbiji, nižu šala za šalom na račun Praljakovog samoubistva.

Kako god vam zvučala, ova poruka od šest reči je možda surova istina posle samoubistva u Hagu

Sve je počelo istog trenutka kad je general-pukovnik u sebe sasuo otrovnu tečnost, a još više se nastavilo kad je stigla zvanična potvrda o smrti.

Foto: Tanjug/AP, Facebook
Foto: Tanjug/AP, Facebook

Praljaku je danas potvrđena kazna zatvora od 20 godina za zločine nad muslimanima u BiH. Tom presudom, na koju je general odgovorio samoubistvom, okončana je era jednog Tribunala koji ni na jednoj, od nekada zaraćenih strana, nije dobro prihvaćen.

Foto: Tanjug/AP, Facebook
Foto: Tanjug/AP, Facebook

Ovo su još neke od pošalica na Praljakov račun:

Foto: Tanjug/AP, Facebook
Foto: Tanjug/AP, Facebook

Praljak je jedan od herceg-bosanske šestorke, optužene za ratne zločine nad muslimanima u BiH tokom rata.

On je, kao i preostalih pet prvostepeno osuđenih, već odležao u Hagu 13,5 godina.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk gorski

    29. novembar 2017 | 17:00

    Sve osloboditi i S rbe i hrvate i muslimane, suditi englezima, amerikancima koji su nam sve ovo uradili. Nabrojte fabrike koje.su radile pre rata ,a sada, uništili su nam pokolenja deca su ginula na sve strane. Ko je pobedio NIKO ,gde se god ratovalo ostala pustoš, deca se nerađaju,omladina odlazi i za koju su se to zemlju borili kad je sve pusto. Žao mi nakve zemlje YU ,bila jedom jedna zemlja najlepša

  • umro je vojnički za razliku od naših oficira

    29. novembar 2017 | 17:13

    Ja sam Srbin, patriota, ali mi smo poslednji koji bi trebalo da mu se podsmevamo. Za razliku od naših oficira od kojih su mnogi čak svedočili protiv Srbije da bi sebe spasli ovaj Prljak je učinio hrabar, patriotski čin i svojim samoubistvom bacio senku na presudu Haškog suda protiv svoje države i protiv sebe. Umro je časno i vojnički stavivši svoju državu iznad sebe i svog života. Naši generali su slali tudju decu da žrtvuju živote za državu i politiku a kad je trebalo da daju svoj niko od njih nije hteo da žrtvuje svoj život. Iako je ustaša od mene ima poštovanje za ovaj čin.

  • The Spatula

    29. novembar 2017 | 18:49

    Nažalost, oni su mislili da brane svoju zemlju(sto i jeste), mi smo mislili da branimo nasu zemlju (sto i jeste). Na kraju su ginuli i nasi i njihovi za ideale, koji su punili svoje dzepove i ziveli na visokoj nozi, dok smo mi isli po rovovima, pucali jedni na druge, i ubedjivali i jedne i druge i treće da je to ispravno. E onda su se ti, koji su nas huskali i slali u ratove, odjednom okrenuli i postali posteni, a nas koje su silom ili dobrovoljno oterali, da pucamo jedni na druge, gurnuli niz ambis i zaboravili za koga i zasto smo se borili. Mozemo se sprdati koliko hocemo, ali covek je castan na neki nacin, jer je uradio to sto je uradio. I svaka mu cast, iako je hrvat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA