≫ 

Ko odbije da vakciniše dete neka pripremi 2.000 evra! Crnogorci ozbiljno udaraju po džepu

Pored propisivanja obavezne vakcinacije, u cilju zaštite stanovništva od prenosnih bolesti, propisana je i obaveza sprovođenja zdravstvenih pregleda određenih kategorija stanovništva

  • 19

Vlada Crne Gore usvojila je Predlog zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji propisuje obaveznu vakcinaciju dece protiv određenih zaraznih bolesti, a za odbijanje vakcinacije predviđene su kazne u rasponu od 100 do 2.000 evra.

Ovo je Endrju Vejkfild, lažov i prevarant zbog kojeg su od malih boginja pomrla mnoga deca: Upoznajte tvorca najsuludije medicinske teorije (FOTO)

Roditelj, usvojilac, odnosno staratelj, dužan je da detetu predškolskog i školskog uzrasta omogući vakcinaciju, kazaoje ministar zdravlja Kenan Hrapović, obrazlažući nove zakonske odredbe, prenosi RTCG.

On je objasnio da zaštita stanovništva od zaraznih bolesti obuhvata planiranje, programiranje, organizovanje, sprovođenje i nadzor nad spovođenjem mera za sprečavanje, suzbijanje i iskorenjivanje zaraznih bolesti.

Pored propisivanja obavezne vakcinacije, u cilju zaštite stanovništva od prenosnih bolesti, propisana je i obaveza sprovođenja zdravstvenih pregleda određenih kategorija stanovništva, kliconoša i zaposlenih u objektima pod sanitarnim nadzorom, rekao je Hrapović.

Kako je kazao, podaci o obaveznim pregledima evidentiraju se u sanitarnoj knjižici, koju je poslodavac dužan da čuva u poslovnim prostorijama u kojima se obavlja djelatnost.

Daljinac

(Telegraf.rs/Danas.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosovka

    1. decembar 2017 | 07:54

    Najnormalnije je bre vakcinisati dete aloooo pa i moja majka je vakcinisana cekajuci kaze u redu u skoli.u Polimlju.kod Andrijevice ..

  • qop

    1. decembar 2017 | 01:48

    treba 200.000 umesto2.000

  • Crns

    1. decembar 2017 | 07:20

    Ne treba po dzepu nego odvojiti im decu u posebne vrtice i skole i gradove oa tamo nek rizikuju zivote svoje dece a ne nase. Moje dete u skolu nece sa ne vakcinisanom decom ciji roditelji misle da su pametni, a ne daj Boze boginja pa se hvataju za glavu.... Boze Boze sto se ljudi igraju sa zdravljem svoje dece........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA