≫ 

Uhapšeno 13 osoba osumnjičenih za zločine nad Srbima: Velika policijska akcija u BiH

Osumnjičeni se terete za ubistva, zlostavljanja, silovanja i progon civilnog stanovništva i da su učestvovali u akcijama koje su dovele do progona celokupnog srpskog stanovništva sa područja Bradine

  • 1

U policijskoj akciji Državne agencije za istrage i zaštite BiH (SIPA) u Sarajevu i Konjicu je jutros uhapšeno 13 osoba osumnjičenih za zločine protiv čovečnosti. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine potvrdilo je da su današnja hapšenja 13 bivših pripadnika Armije BiH i civilne policije povezanih sa zločinima počinjenim nad Srbima na području mesta Bradina 1992. godine.

Džihadista iz Bosne je imao debeli dosije i zavisnik je od heroina: Silovao je devojčicu jer je hteo da mu bude TREĆA ŽENA

U saopštenju Tužilaštva navodi se da se osumnjičeni terete za ubistva, zlostavljanja, silovanja i progon civilnog stanovništva i da su učestvovali u akcijama koje su dovele do progona celokupnog srpskog stanovništva sa područja Bradine, prenosi HINA.

Akcije je izvedena po nalogu Tužilaštva BiH, a uhapšeni se terete da su počinili krivično delo zločin protiv čovečnosti na području opštine Konjic tokom 1992. godine, preneo je portal Avaza.

Privedeni su u službene prostorije SIPA-e zbog kriminalističke obrade, nakon čega će biti predati Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA