Tražeći vatrogasca koji je protivpožarnim vozilom išao po nevestu, policija u stanici pronašla „kockarnicu“

Ko zna koliko bi se još dugo vatrogasci kockali u Vatrogasnoj stanici da nije bilo njihovog kolege Aleksandra Kulašnika

  • 1

Komandir voda Teritorijalne protivpožarne jedinice u Radovišu, gradiću na istoku Makedonije, G. K. (47) je zaradio krivičnu prijavu jer je u jednoj od prostorija Vatrogasne stanice organizovao igre na sreću, saopštio je MUP.

Varnice na balkanskoj svadbi! Mlada i mladoženja vatrogasci se obračunali pred svatovima i pokazali ko brže vuče crevo (VIDEO)

U kratkom policijskom saopštenju se navodi da je u službenoj prostoriji pronađen i oduzet aparat za zabavne igre "koji se stavlja u pogon sa novcem, žetonima ili na drugi način".

Ko zna koliko bi se još dugo vatrogasci kockali u Vatrogasnoj stanici da nije bilo njihovog kolege Aleksandra Kulašnika, koji se „proslavio“ u septembru ove godine kada je sa doniranim protivpožarnim vozilom otišao po nevestu.

Foto: sdk.mk

Nije on policiji otkrio da se u Vatrogasnoj stanici organizuju igre na sreću, već je policija, u oktobru, uhvatila njega kako je u uniformi, za vreme radnog vremena, putničkim vozilom "iveko" prevozio prosvetne radnike.

RUTINSKA KONTROLA

Vatrogasac koji je prevozio nastavnike bio je otkriven prilikom rutinske kontrole saobraćajne policije. Kada su policajci nazvali njegovog komandira Gerasima Koceva i upitali ga gde mu je vatrogasac Aleksandar Kulašnik, on je kao iz topa odgovorio - "ovde na poslu", doznaje portal sdk.mk.

KOCKARSKI APARAT

Ova laž je bila dovoljna da policajci zakucaju na vrata Vatrogasne stanice. Kada su ušli unutra, imalu su šta i da vide. U jednoj od prostorija su pronašli kockarski aparat, a "češljanjem" službenih knjiga je bilo utvrđeno da komandir Gerasim Kocev nije registrovao da je toga dana, dok je bio na dežurstvu, iz Vatrogasne stanice bez dozvole izašao vatrogasac Aleksandar Kulašnik.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- SUP Strumica je preko svoje spoljašnje kancelarije za kriminalističke poslove u Radovišu, osnovnom javnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv G.K. ( Gerasim Kocev ) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo kockanje, stoji u informaciji policije, koja je predhodno protiv njega podnela dve krivične prijave zbog nesavesnog poslovanja u službi.

NIŠTA STRAŠNO

U međuvremenu, Kocev je razrešen sa funkcije komandira radoviške protivpožarne jedinice.

I on je postao poznat javnosti od kako je vatrogascu Aleksandru Kulašniku dozvolio da uzme vatrogasno vozilo i njime ode po nevestu. Tada se Kocev, preko svog Fejsbuk profila pravdao da nije ništa strašno uradio, pozivajući se na sličan slučaj u Hrvatskoj.

Daljinac

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA