Sneg izazvao haos u BiH: Nekoliko automobila sletelo s puta, Republika Srpska bez struje

Padavine su izazvale veliki broj udesa u kojima srećom niko nije povređen dok su pojedina mesta ostala bez struje

  • 2

Na magistralnom putu M-17, u Lašvi kod Zenice, došlo je do dve saobraćajne nesreće u kojima je učestvovalo pet vozila, prenosi Avaz.ba.

Srbija se sprema za kijamet: Sneg pao u Hrvatskoj i Bosni, naglo je zahladnelo, a evo kada prava zima stiže i kod nas! (VIDEO)

U prvoj nesreći učestvovala su dva vozila i to kombi i "laguna". Do nesreće je, navodno, došlo kada je kombi preticao, potom se zbog snega okrenuo na kada je udario u Lagunu, a na kraju se zabio u bankinu.

U drugoj, lančanom sudaru učestvovala su tri vozila i to "korsa", "pasat" i kombi. Do ove nesreće, nezvanično, došlo je nakon što je okrenulo "korsu" na putu.

Prema zvaničnim informacijama iz MUP-a ZDK, u nesrećama nema povređenih osoba, a uviđaji se privode kraju.

Zbog ovih nesreća saobraćaj je potpuno obustavljen, a vozila na kojima je pričinjena veća materijalna šteta prevezena su vučnom službom.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

GOLF SLETEO SA PUTA

Na izlazu iz Zavidovića, u mesto Dolovi, sa putaje sleteo automobil marke "golf". Vozač koji je bio sam u autu, nije povređen.

Na području Zavidovića od jutros, bez prestanka, pada gusti sneg koji otežava odvijanje saobraćaja. Putevi uglavnom nisu očišćeni, zbog čega se vožnja odvija usporeno. Registrovano je nekoliko sletanja automobila.

DELOVI REPUBLIKE SRPSKE BEZ STRUJE

Sneg jačeg intenziteta pada i u većem delu Republike Srpske, pa je zbog toga saobraćaj otežan, kao i snabdevanje strujom. Na području donjeg Podrinja, postoji mogućnost obrušavanja snežnih lavina na kolovoz, posebno na putnom pravcu Dobro Polje-Brod na Drini-Šćepan Polje, prenosi RTRS.

Na zapadu i severozapadu RS, osim snega, vozače iz Auto-moto saveza RS upozoravaju i na povremeno jake udare vetra. Sneg pada i u Banjaluci, a na putevima na području Brčko distrikta saobraćaj je otežan zbog snežnih padavina. Sneg je prouzrokovao i prekid u napajanju električnom energijom u pojedinom područjima.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Većina seoskih naselja u opštini Novi Grad od jutros je bez električne energije. Bez napona su dalekovodi Dobrljin, Svodna i Vojskova, a ekipe su na terenu i otklanjaju kvarove.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    9. decembar 2017 | 23:50

    Predsednistvo se lepo dogovorilo da snega ne sme biti,al opet onaj Alijin prcmoljak promenio licno misljenje pa ga gura kao zvanican stav...i eto sta bi...sneg ih zatrpao???

  • Realno

    10. decembar 2017 | 23:18

    Zasto uvek pise:dogodio se udes u kome su .... 'kombi i laguna' ili 'corsa,pasat i kombi' ? Zasto npr. ne pise 'ducato' pa onda corsa pasat i ducato kad svi znamo da je ducato kombi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA