• 6
 ≫ 

Istog dana policija je obavila dve akcije u Crnoj Gori, upala u ozloglašeni "Pentagon" i otpustila 3 načelnika! (SNIMAK OPERACIJE)

 ≫ 

U Kotoru policija je izvršila pretrese na šest lokacija koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbednosno interesantna lica i njima bliske osobe

  • 6

Crnogorska policija je u prethodnih nekoliko dana, u nastavku akcije "Boka" izvršila pretrese na deset lokacija u Kotoru i i akcije "Trik" u Podgorici. U ponedeljak su posetili i stambeni kompleks poznat kao "Pentagon" u Kotoru, tačnije u Škaljarima, gde članovi takozvanog Škaljarskog klana poseduju stanove. Istog dana direktor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović razrešio je dužnosti načelnike Centra bezbednosti Herceg Novi, Kotor i Tivat.

Šta se krije iza zidina CRNOGORSKOG PENTAGONA? Grdosija kod Kotora je dom članova škaljarskog klana, a policija je danas upala unutra

U Kotoru je podneta i krivična prijava protiv jedne osobe.

- Više lica je privedeno u policijske prostorije - saopštila je Uprava policije.

Printskrin: Youtube

U Kotoru policija je izvršila pretrese na šest lokacija koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbednosno interesantna lica i njima bliske osobe.

Printskrin: Youtube

- Pretresi su izvršeni i u stambenih objektima koje koristi lice koje slovi za vođu organizovane kriminalne grupe "Škaljari", kao i u objektima koje koriste članovi ove organizovane kriminalne grupe i članovi njihovih porodica, a koji se nalaze u luksuznom kompleksu "Pentagon" u Škaljarima - saopštila je Uprava policije.

"Pentagon" je dospeo u centar pažnje kada je Uprava za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore (UZK) neposredno nakon što je na njeno čelo došla direktorka Anastazija Miranović, dala saglasnost za izgradnju ogromnog stambeno-poslovog kompleksa iznad Škaljara u Kotoru. Stručnjaci smatraju da je "Pentagon" primer devastacije prostora.

Printskrin: Youtube

To je relativno mlado naselje, čija je gradnja počela je tokom 2014. godine i dovršena nedavno. Za crnogorske prilike, radi se o relativno luksuznom kompleksu, na prestižnoj lokaciji. "Pentagon" je smešten na oko 100 metara iznad nivoa mora, ima pogled na kompletan kotorski deo bokokotorskog zaliva.

Takođe, skoro tona droge zaplenjeno je u akciji policije pod nazivom “Trik”, koja je sprovedena u Podgorici u borbi protiv rasturanja narkotika na međunarodnom nivou. Uhapšeno je 12 osoba koje se sumnjiče da su organizovale međunarodni šverc droge. Oduzeto je 982 kilograma marihuane, 1,7 kilograma heroina i oko tri kilograma smese za mešanje sa opojnim drogama radi dobijanja na masi.

Printskrin: Youtube

POLICIJSKA ZAPLENA

U akciji je oduzeto šest vozila, 13 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica, više tablet i lap top računara i USB memorija za skladištenje podataka, 2.000 evra gotovog novca, dokumentacija o različitim vrstama novčanih transkacija i dužničko-poverilačkim odnosima, bankovne kartice i instrukcije za obavljanje finansijskih transkacija, između ostalog.

Printskrin: Youtube

Policija je prošlog petka pretresom stana kod M.J. (30) iz Kotora pronašla 11.000 evra.

Printskrin: Youtube

Protiv M.J. je u ponedeljak podneta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo utaja poreza i doprinosa.

- Odsek za borbu protiv organizovanog kriminala je započeo policijske aktivnosti na proveri zakonitosti sticanja novca za gradnju kompleksa "Pentagon" u Kotoru i kupovinu stanova u ovoj zgradi - saopštila je Uprava policije.

Printskrin: Youtube

Rat škaljarskog i kavačkog klana odneo je 24 života: Sinoć je metak dobio telohranitelj prve žrtve, od koje je sve počelo u Beogradu (FOTO) (VIDEO)

SMENE ŠEFOVA POLICIJE

Direktor Stojanović razrešio je dužnosti načelnike Centra bezbednosti Herceg Novi, odeljenja bezbednosti u Kotoru i Tivtu da bi, kako je obrazložio, "uspešne policijske aktivnosti na suzbijanju delovanja organizovanih kriminalnih grupa bile nastavljene i intenzivirane".

- Dinamika borbe protiv organizovanog kriminala i dosadašnje i buduće funkcionisanje operativnog štaba "Boka", osim planiranja svih policijskih aktivnosti, zahtevaju i određene kadrovske promene - saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije navode da će kadrovske promene, shodno potrebama i procenama službe, biti obavljane i u narednom periodu.

Foto-ilustracija: E-Stock.us/Petar Jovanović

Viši policijski inspektor u Centru bezbednosti Herceg Novi Živko Ćorić novi je načelnik Odeljenja bezbednosti Kotor.

- Dosadašnji načelnici Centra bezbednosti Herceg Novi, te odeljenja bezbednosti Kotor i Tivat, Petar Ognjenović, Marko Radusinović i Milan Radović biće raspoređeni na druge poslove i zadatke, shodno potrebama službe - naveli su iz policije.

Pogledajte snimak akcije u crnogorskom "Pentagonu":

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima