• 6

Istog dana policija je obavila dve akcije u Crnoj Gori, upala u ozloglašeni "Pentagon" i otpustila 3 načelnika! (SNIMAK OPERACIJE)

U Kotoru policija je izvršila pretrese na šest lokacija koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbednosno interesantna lica i njima bliske osobe

  • 6

Crnogorska policija je u prethodnih nekoliko dana, u nastavku akcije "Boka" izvršila pretrese na deset lokacija u Kotoru i i akcije "Trik" u Podgorici. U ponedeljak su posetili i stambeni kompleks poznat kao "Pentagon" u Kotoru, tačnije u Škaljarima, gde članovi takozvanog Škaljarskog klana poseduju stanove. Istog dana direktor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović razrešio je dužnosti načelnike Centra bezbednosti Herceg Novi, Kotor i Tivat.

Šta se krije iza zidina CRNOGORSKOG PENTAGONA? Grdosija kod Kotora je dom članova škaljarskog klana, a policija je danas upala unutra

U Kotoru je podneta i krivična prijava protiv jedne osobe.

- Više lica je privedeno u policijske prostorije - saopštila je Uprava policije.

Printskrin: Youtube

U Kotoru policija je izvršila pretrese na šest lokacija koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbednosno interesantna lica i njima bliske osobe.

Printskrin: Youtube

- Pretresi su izvršeni i u stambenih objektima koje koristi lice koje slovi za vođu organizovane kriminalne grupe "Škaljari", kao i u objektima koje koriste članovi ove organizovane kriminalne grupe i članovi njihovih porodica, a koji se nalaze u luksuznom kompleksu "Pentagon" u Škaljarima - saopštila je Uprava policije.

"Pentagon" je dospeo u centar pažnje kada je Uprava za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore (UZK) neposredno nakon što je na njeno čelo došla direktorka Anastazija Miranović, dala saglasnost za izgradnju ogromnog stambeno-poslovog kompleksa iznad Škaljara u Kotoru. Stručnjaci smatraju da je "Pentagon" primer devastacije prostora.

Printskrin: Youtube

To je relativno mlado naselje, čija je gradnja počela je tokom 2014. godine i dovršena nedavno. Za crnogorske prilike, radi se o relativno luksuznom kompleksu, na prestižnoj lokaciji. "Pentagon" je smešten na oko 100 metara iznad nivoa mora, ima pogled na kompletan kotorski deo bokokotorskog zaliva.

Takođe, skoro tona droge zaplenjeno je u akciji policije pod nazivom “Trik”, koja je sprovedena u Podgorici u borbi protiv rasturanja narkotika na međunarodnom nivou. Uhapšeno je 12 osoba koje se sumnjiče da su organizovale međunarodni šverc droge. Oduzeto je 982 kilograma marihuane, 1,7 kilograma heroina i oko tri kilograma smese za mešanje sa opojnim drogama radi dobijanja na masi.

Printskrin: Youtube

POLICIJSKA ZAPLENA

U akciji je oduzeto šest vozila, 13 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica, više tablet i lap top računara i USB memorija za skladištenje podataka, 2.000 evra gotovog novca, dokumentacija o različitim vrstama novčanih transkacija i dužničko-poverilačkim odnosima, bankovne kartice i instrukcije za obavljanje finansijskih transkacija, između ostalog.

Printskrin: Youtube

Policija je prošlog petka pretresom stana kod M.J. (30) iz Kotora pronašla 11.000 evra.

Printskrin: Youtube

Protiv M.J. je u ponedeljak podneta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo utaja poreza i doprinosa.

- Odsek za borbu protiv organizovanog kriminala je započeo policijske aktivnosti na proveri zakonitosti sticanja novca za gradnju kompleksa "Pentagon" u Kotoru i kupovinu stanova u ovoj zgradi - saopštila je Uprava policije.

Printskrin: Youtube

Rat škaljarskog i kavačkog klana odneo je 24 života: Sinoć je metak dobio telohranitelj prve žrtve, od koje je sve počelo u Beogradu (FOTO) (VIDEO)

SMENE ŠEFOVA POLICIJE

Direktor Stojanović razrešio je dužnosti načelnike Centra bezbednosti Herceg Novi, odeljenja bezbednosti u Kotoru i Tivtu da bi, kako je obrazložio, "uspešne policijske aktivnosti na suzbijanju delovanja organizovanih kriminalnih grupa bile nastavljene i intenzivirane".

- Dinamika borbe protiv organizovanog kriminala i dosadašnje i buduće funkcionisanje operativnog štaba "Boka", osim planiranja svih policijskih aktivnosti, zahtevaju i određene kadrovske promene - saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije navode da će kadrovske promene, shodno potrebama i procenama službe, biti obavljane i u narednom periodu.

Foto-ilustracija: E-Stock.us/Petar Jovanović

Viši policijski inspektor u Centru bezbednosti Herceg Novi Živko Ćorić novi je načelnik Odeljenja bezbednosti Kotor.

- Dosadašnji načelnici Centra bezbednosti Herceg Novi, te odeljenja bezbednosti Kotor i Tivat, Petar Ognjenović, Marko Radusinović i Milan Radović biće raspoređeni na druge poslove i zadatke, shodno potrebama službe - naveli su iz policije.

Pogledajte snimak akcije u crnogorskom "Pentagonu":

(Telegraf.rs)

Daljinac

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima