• 1

Sin i snaja organizovali sahranu, ali tela nije bilo: Telo pokojne Makedonke umesto u rodnu zemlju, iz Amerike odletelo u Španiju

Sinu pokojnice rekli da ne paniči jer će telo sigurno stići u Makedoniju

  • 1

Sin i snaja Stoje P. koja je preminula u Americi, a pre smrti ostavila amanet da je sahrane u rodnom selu Brajčino na jugu Makedonije, sve su pripremili za sahranu, ali su je do daljeg morali odložiti jer je telo pokojne Stoje "zalutalo". Umesto da stigne u Makedoniju, ono je poslato u Španiju, ispričali su žitelji sela Brajčino reporteru skopskog portala sdk.mk.

Pometnja na beogradskom groblju: Branku umesto u Valjevu zamalo sahranili na Lešću (FOTO)

Kažu da je Stoja rođena u njihovom selu, ali je odavno sa porodicom otišla da živi u američki grad Bafalo. Umrla je u 90. godini, a pre smrti je sina i snaju zamolila da njeno telo donesu u Makedoniju i sahrane je pored supruga Borisa u crkvi Sv. Nikola u Brajčinu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Stoja je preminula ovog meseca. Da bi ispunio poslednju želju majke, njen sin, koji sa suprugom živi u Americi, počeo je proceduru avionskog transporta pokojnice do Makedonije.

Od kako su angažovali kompaniju u SAD koja će transportovati telo pokojne Stoje, njen sin i snaja su uhvatili prvi avion i krenuli u Makedoniju. Žitelji sela Brajčino kažu da su stigli pre pokojnice, organizovali sahranu po svim običajima, ali telo nije stiglo.

NE PANIČITE, ALI TELO VAŠE MAJKE SMO POSLALI U DRUGU ZEMLJU

Sin se potom javio kompaniji u SAD zaduženoj za transport, a odande je dobio lakonski odgovor da je telo pokojnice greškom umesto u Makedoniju poslato u Španiju. Rekli su mu da ne paniči jer će telo sigurno stići u Makedoniju.

Sin, snaja i rodbina sada čekaju, a kada telo pokojne Stoje stigne u njeno rodno selo, ona će biti sahranjena pored supruga Borisa, koji je isto tako pre nekoliko godina preminuo u Americi, a želeo da bude sahranjen u Makedoniji, u selu Brajčino.

Daljinac

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima