≫ 

KRVAVA AZRA JE MUČILA I UBIJALA SRPSKE ZAROBLJENIKE, a danas je dobila kaznu za sve svoje zločine

Osuđena je da je od 26. aprila do početka maja 1992. godine učestvovala u ubistvu, mučenju i nanošenju velikih patnji i povreda srpskim zarobljenicima

  • 33

Sud BiH izrekao je danas prvostepenu presudu Azri Bašić za zločine počinjene nad zarobljenim srpskim civilima u Domu JNA u Derventi i u selu Polje 1992. godine i osudio je na 14 godina zatvora.

Svedok na suđenju "krvavoj Azri": Pretila je zarobljenim Srbima da će ih zaklati i urezati im krstove na čelo

RTRS prenosi da je Bašićeva osuđena da je kao pripadnik Hrvatskog vijeća odbrane od 26. aprila do početka maja 1992. godine učestvovala u ubistvu, mučenju i nanošenju velikih patnji i povreda srpskim zarobljenicima.

Navodi se da je prilikom iznošenja završnih reči, tužilac od Suda BiH zatražio da Bašićevoj izrekne zatvorsku kaznu od 15 godina, jer je tokom sudskog postupka dokazao da je počinila ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika.

Tužilac je zatražio od Suda BiH da prilikom određivanja kazne uzme u obzir činjenicu da je Bašićeva pokazala naročitu okrutnost i upornost prilikom činjenja krivičnog dela, posebno tokom ubistva Blagoja Ðuraša, kao i potpuno odsustvo kajanja i izbegavanje ekstradicije iz SAD.

Kao otežavajuću okolnost tužilaštvo navodi i držanje Bašićeve, koja se hvalila kako je ubila Ðuraša.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tatjana Deutschland

    27. decembar 2017 | 11:54

    S r a m o t n o. Ali da je kojim slucajem bila srpske nacionalnosti,dozivotna bi joj bila zagarantovana.Ali pošto nije dobila je samo 14-godina. Svet mora da nestane.

  • Milka R.

    27. decembar 2017 | 11:08

    Zena zver je trebala dozivotnu kaznu dobiti u strogom zatvoru!!sramota i bruka za sud i sudiju!Nepravda..

  • Aha

    27. decembar 2017 | 10:59

    Malo je!ovu zver zauvek zatvoriti u sam pakao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA