≫ 

Momak fotkao selfi sa kokardom na glavi kad je krenuo po badnjak, na slici je i hrvatski policajac: Sada mu preti zatvor! (FOTO)

On je, naime, napravio "selfie" na čijoj je pozadini još devet muškaraca

  • 33

Zbog fotografije na kojoj nosi kokardu, 24-godišnji N.U. iz osječkog prigradskog naselja Tenja prijavljen je zbog kršenja javnog reda i mira.

Sramota: Hrvatska sad hoće da prodaje i srpsku imovinu!

Mladić je, naime, napravio "selfi" na čijoj je pozadini još devet muškaraca, a među njima je i hrvatski policajac. Prema nezvaničnim informacijama reč je o D.S., zaposlenom u II Policijskoj stanici Osijek. On će zbog sporne fotografije završiti na disciplinskom postupku.

- Oni su, kako smo čuli, na pravoslavni badnjak išli po hrast u Silašku šumu, i tada je nastala ta fotografija. Neko ju je objavio na Fejsbuku, a iako je u međuvremenu skinuta, proširila se. Ogorčeni smo, pogotovo jer je na fotografiji i policajac. Tenja je teško stradala u ratu, još tražimo nestale – priča jedan meštanin.

Policija je sprovela kriminalističko istraživanje "povodom objave fotografije na kojoj jedna muška osoba na kapi nosi neprimereni simbol".

- Radi se o 24-godišnjaku, protiv kojeg je podnesen optužni predlog, pa je priveden prekršajnom sudu. Pošto je utvrđeno da se na fotografiji nalazi i policijski službenik PU osječko-baranjske, načelnik će protiv njega podneti zahtev za pokretanje disciplinskog postupka zbog postojanja sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti – rekli su iz policije.

Foto: Flickr/Stojan Ilic

Mladiću preti i 30 dana zatvora. Kako tvrdi njegova porodica, trenutno je u Nemačkoj, gde živi i radi.

- Ne znamo ništa o fotografiji. Nije nam dolazila policija – kaže njegov deda.

Na pitanje da li mu je unuk bio u šumi kraj Silaša na Badnjak, odgovorio je kako "ima 24 godine, pa ga on ne kontroliše gde ide".

Reagovao je i Ivan Anušić iz HDZ-a.

- Pod kokardom su nanesena najveća zla hrvatskom narodu, pobijeno je 15.000 ljudi, a najveća su se stradanja zbila upravo u istočnoj Hrvatskoj. Kao što se na koncertima sankcionišu majice sa znakom "U", što podržavam, očekujem da se sankcionira i nošenje kokarde. Sramota je što je na toj fotografiji hrvatski policajac. Voleo bih da čujem i kako Milorad Pupovac komentariše tu fotografiju i čoveka koji je hrvatski policajac - rekao je Anušić.

Pogledajte prilog o običajima za doček Srpske nove godine i Mali Božić:

Daljinac

(Telegraf.rs/Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раднаскела

    14. januar 2018 | 15:55

    А ја сам мислио да је Хрватима сметала звезда петокрака, па су зато нападали ЈНА...а оно, у ствари, њима све смета. Не би они били срећни ни сами са собом.

  • Zoran

    14. januar 2018 | 15:12

    Kako je jaka genetika, neverovatno. :)

  • Kure

    14. januar 2018 | 16:32

    Nosite šajkace i šubare sa kokardama!!! Nejlepše su!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA