Boškovići nemaju vodu u 21. veku: Skupljaju kišnicu tako što burad stave ispod oluka, a deca se stalno razboljevaju (VIDEO)

- Molimo Boga da padne kiša, pa da imamo vode - kažu meštani Boškovića iz Laktaša

  • 2

Meštani Laktaša ne pamte kad je voda tekla iz slavina. Zato moraju da se snalaze kako znaju, pa većina skuplja kišnicu ili odlaze do kilometrima udaljenih bunara po vodu. Burad stoji ispod oluka i kod Trivića u čijoj kući živi i troje dece.

Teška životna priča malog Alekse (5): Željan roditeljske ljubavi, sa bakom i gluvonemom rođakom skuplja papir kako bi preživeo (FOTO) (VIDEO)

- Ovo je muka od života - požalila se Ivana Trivić.

- Kada je kišno doba, nama je super. Kada nema kišnice, onda se borimo ili kupujemo vodu ili dovlačimo odnekud. Znači, na sve moguće načine skupljamo vodu. Moram prokuvati kišnicu. Kada je sneg, ima slučajeva tu u komšiluku gde tope sneg da bi imali vode, ako ništa samo da se operu - priča Ivana Trivić.

- Šta će mi česme, kad ne rade - priča Zvjezdana. Nije joj jasno, kako niko od nadležnih nije došao da vidi kako žive u Boškovićima, nedaleko od centra Laktaša.

- Posuđujemo vodu iz komšiluka, dovlačimo iz Drugovića, kupujemo. Međutim, tome je više došlo da se ne može. Pravimo kišnicu sa oluka, kuvam vodu non-stop radi dece, deca se svako malo razbole. Opština navodno nema dovoljno novca da se taj projekat uradi. Ali što kažu, 21. vek je, trebali bi svi da nešto imamo - reči su Zvjezdane Trivić.

- Istina je da nemamo novca - kažu opštinske vlasti koje su pomoć zatražile i od Evropske Investicione banke.

Iz opštine Laktaši priznaju da nisu uradili ništa kako bi meštanima Boškovića obezbedili vodu. Zbog nedostatka sredstava, sve je ostalo samo na projektnoj dokumentaciji.

Pogledajte kako žive stanovnici Laktaša: 

Daljinac

(Telegraf.rs/atv)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jagos

    21. januar 2018 | 21:05

    ovo je strasno,Srbijo pomozi,ali ne tako da sutra ova porodica zavrsi u parovima ili farmama...

  • Tanja

    22. januar 2018 | 07:57

    Ma sada će digitalizacija. Bez brige.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA