≫ 

Uzorni učenik (17) iz Splita izvodio hemijski eksperiment u kuhinji, pa je usledila snažna eksplozija koja je rušila zidove!

Odmah nakon eksplozije pozvani su vatrogasci koji su dobili dojavu da dimi iz podruma

  • 1

Splitski srednjoškolac lakše je povređen u eksploziji koja se dogodila u nedelju, u stanu na splitskom Spinutu, kada je izvodio hemijski eksperiment u kuhinji, prilikom čega je urušen jedan zid, saznaje Hina od policije i vatrogasaca.

Opasan eksperiment je mogao da joj dođe glave: Novinarka zamalo poginula prilikom snimanja priloga (VIDEO)

Niko od članove njegove porodice nije povređen, navode isti izvori.

Eksplozija se dogodila nešto pre 20 sati u Fra Boninoj ulici gde je 17-godišnjak u stanu svojih roditelja, u kuhinji, izvodio hemijski eksperiment. U jednom momentu došlo je do eksplozije u kojoj se urušio zid između kuhinje i dnevnog boravka, u kojem su u tom trenutku bili mladićevi roditelji i deda.

Mladić je u eksploziji zadobio blaže opekotine po licu, i vozilom Hitne pomoći prevezenje u KBC Split gde su mu utvrđene lakše telesne povrede, a članovi njegove porodice prošli su bez povreda.

Foto: Flickr/Elena

U policiji kažu da osim oštećenja zida nema veće štete. Odmah nakon eksplozije pozvani su vatrogasci koji su dobili dojavu da dimi iz podruma. Akcijom je na terenu rukovodio Duško Perišić iz Javne vatrogasne stanice Grada Splita.

- Kada smo ušli u stan bilo je puno dima. Videli smo i taj razrušeni pregradni zid. Momak je bio u šoku. Oči su mu bile crvene, deo kose nagoren, pa sam odmah zvao Hitnu pomoć. Stan smo pregledali eksploziometrom nakon čega smo ga ispraznili od ljudi, i provetrili. Zvali smo i radnike HEP-a zato što su u eksploziji neke žice od struje ostale pod naponom, pa su to oni sredili da ne bi nekoga udarila struja - kazao je za Hinu zapovednik Perišić.

Pritnskrin: Facebook/brightside

Nezvanično se saznaje daje 17-godišnjak uzoran učenik i sportista.

Daljinac

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale1971

    22. januar 2018 | 12:53

    Izgleda eksperiment uspeo,momku želim brzo ozdravljenje i da bude dobar hemičar!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA