Izmišljen mobilni objekat za pečenje jagnjića, prasića i pilića: Klopa i piće su gotovi za 2 minuta, kada se otvori, svima krene voda na usta (FOTO)

Inovacija iz komšiluka spaja lepo i korisno za samo 2 minuta

  • 4

Hrvatski ugostitelji iz Donjeg Miholjca predstavili su regionu nešto zaista inovativno - mobilni objekat za pečenje jagnjića, prasića i pilića.

Reč je o mobilnoj ugostiteljskoj radnji - domaćem proizvodu koji je u celosti izveden kao rezultat kreativnosti donjomiholjačkih preduzetnika i proizveden u pogonima donjomiholjačke fabrike Thermia d.o.o., vlasnika Josipa Šeleja.

Foto: TIN LACKOVIĆ/glas-slavonije.hr

Cilj objekta je da na brz i jednostavan način pripremi prodaju i posluživanje hrane i pića. Krov se automatski otvara i zatvara. Otvaranjem se, štaviše, pretvara u nadstrešnicu koja pokriva veliku površinu zaštite od sunca i kiše.

- Ceo proces pripreme vučnog priključnog vozila u objekat za pripravu i serviranje prehrambenih proizvoda traje svega 2 minuta. To najbolje govori o tome koliko je odlično rešeno njegovo izvođenje - kaže Josip Šelej.

Foto: TIN LACKOVIĆ/glas-slavonije.hr

Objekat je vrlo čvrst i od čelika je. Radne ploče proizvedene su od kvalitetnog materijala koji se lako čisti, prenosi portal glas-slavonije.hr.

Šta objekat sadrži? 

Ugrađen hladnjak s prikazom temperature, točilicu za pivo ili sokove, plinski roštilj i fritezu, burad za svežu i otpadnu vodu, kao i umivaonik za zaposlene.

Foto: TIN LACKOVIĆ/glas-slavonije.hr

Širina objekta je 2,5 metra, dužina 3,5 metra, dok dužina s rudom iznosi 5,1 metar. Kad se krov otvori, ovaj mobilni objekt zauzima površinu 4,6 puta 5,4 metra s dužinom šanka od čak 10 metara.

Ima kapacitet hladnjaka od 740 litara kao i električni priključak.

Foto: TIN LACKOVIĆ/glas-slavonije.hr

Objekat, koji sadrži i pečenjaru za jagnjiće, prasiće i piliće, predstavljen je na sajmu u nemačkom gradu Esenu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Glas-slavonije.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VitezKoja

    26. januar 2018 | 10:56

    Mu.. za Bubrege Prodaju pa to i te kako postoji . Mobiler Grillwagen upisi na Google pa da vidi te Fantazije sta prave ljudi samo ti Pare trebaju ;-)

  • Dr.M

    26. januar 2018 | 10:29

    Strašno, toliko žderanje prasića pa nije ni čudo šta smo najbolesnija nacija, ono šta je najslađe je i najnezdravije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA