≫ 

Policija pretresla stanove pripadnicima najjačih crnogorskih klanova: Od onoga što su pronašli, nije im bilo dobro!

"Škaljarci" i "kavčani" u ratu su od 2013

  • 1

Dve najjače crnogorske krimi-grupe našle su se na udaru policije koja je krenula u obračun sa ozloglašenim kavačkim i škaljarskim klanom. Crnogorska policija pretresla je stanove pripadnika obe krimi-grupe i zaplenila veću količinu oružja i municije. Specijalci su najpre upali u stan Kotoranina Radoja Zvicera, vođe "kavačkog klana" koji je u bekstvu.

Šef obezbeđenja se švaleriše sa ženom vođe Kavčana, a pre dva dana je ubijen njihov drugi čovek?! Rat crnogorskih klanova do istrebljenja (FOTO) (VIDEO)

"Škaljarci" i "kavčani" u ratu su od 2013, kad je u Španiji nestao tovar sa više od 200 kilograma kokaina.

U obračunima dva suprotstavljena klana ubijeno je više pripadnika obe grupe, a okršaji su se nastavili i u Srbiji. Poslednja žrtva bio je "kavčanin" Davorin Baltić, koji je likvidiran u Beogradu.

Specijalci su upali u stan Kotoranina Radoja Zvicera, vođe "kavačkog klana" koji je u bekstvu.

- Zaplenjeni su meci različitog kalibra, a za Zvicerom se traga. Postoji mogućnost da se pod lažnim imenom Josip Babić krije u zemljama EU. On i pojedini članovi njegove grupe terete se za najteža krivična dela među kojima su i ubistva - kaže sagovornik "Srpskog telegrafa".

Foto-ilustracija: e-stock.us/Petar Jovanovic

U akciji je privedeno devet osoba, a u stanu "škaljaraca" N.C. (43), koji je prošle nedelje priveden u Beogradu zbog oružja, zaplenjen je arsenal.

- Pronađene su četiri lovačke puške i pištolj, samostrel, kao i 1.060 metaka i 23 noža. Zaplenjeni su i optički nišani i uređaji za punjenje municije - navodi se u saopštenju.

Javnost je krajem prošle godine uznemirio snimak koji je osvanuo na Jutjubu, a kojim su otkrivene tajne ozloglašenog "kavačkog klana".

Još nije utvrđeno ko je objavio video-zapis, a ne isključuje se ni mogućnost da iza svega stoje pripadnici suprotstavljene grupe.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs/Srpski Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA