• 13

Drago je kao dečak hvatao 8 poskoka za pola sata i prodavao ih da bi se školovao: Zmije beže kada ga vide, a samo jedna ga je ujela (VIDEO)

Hercegovac tvrdi da je za uspešan lov dovoljno imati dobre patike, štap ali i flašu oko vrata

  • 13

Poskoke lovi od 6. razreda. Još od 13. godine kad ga vide, beže glavom bez obzira. Znaju da s njim nema šale i da će kad-tad sve završiti u flaši koju nosi oko vrata.

Drago Lečić iz sela Žrvanj kod Ljubinja već nekoliko decenija druži se sa zmijama. Tačnije lovi ih i to vrlo uspešno.

DNEVNIK SMRTI: Ujela ga je jedna od najsmrtonosnijih zmija na svetu - a umesto da potraži pomoć, zapisivao je šta mu se sve dešavalo

Kaže da svako može da se bavi ovim poslom ko ima patike, štap i hrabrost.

Kako ih lovi?

- Kad je vidim, pritisnem je štapom blizu glave da me ne ujede, zatim je uhvatim oko glave, dignem i stavim u flašu koju okačim oko vrata i nastavljam dalje - objašnjava Lečić u reportaži za RTS.

Dodaje da je kao dečak umeo da za pola sata uhvati po 8 poskoka od po 5-6 metara, pošto su se svi nalazili na istoj lokaciji.

Drago navodi da ima dana kada u toku dana ulovi i do 10 poskoka, ali da ima dana kada ne ulovi ništa. Nekad ih je lovio i u februaru, ali poslednjih godina su u ovo vreme pod zemljom.

Preko zmija do školskih knjiga

Neobičan je način kako je Drago Lečić zaradio za školske knjige sebi i bratu.

SMRT UŽIVO: Bloger snimio kako umire od ujeda crne mambe

- U Ljubinju se nalazila zadruga gde se vršio otkup i gde su dolazili posebni sanduci sa po 200 komada koji su mogli da idu poštom. 'Pliva', Zagreb i 'Torlak' iz Beograda su otkupljivali poskoke, ne manje od 40 centimetara - kaže on.

Do sada nikad nije brojao koliko je uhvatio zmija, ali interesantno je da je od hiljada njih samo jedna uspela da ga ujede.

Mnoge bi taj trenutak uplašio, pokolebao i odustali bi od ovog hobija, ali ne i Hercegovac Drago Lečić.

Daljinac

(I.Đ. - Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    Čovek je mislio na rastojanju od 5-6 metara uhvatio vise poskoka.

  • Moj narode

    Kakve veze ima koliko je dugacka, imali iko od vas pametnjakovica da smije gustera uhvatiti. Ako je neko pogresio u duzini, netrebamo ismijavati njegovu hrabrost i njegovu neimastinu nazalost.

  • Трол

    То је осам поскока имало укупно 5-6 метара. Змија змији гризе реп 😂😂😂

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima