Sve vreme gledao u pod, samo na jedno pitanje odgovorio je tiho: Počelo suđenje hrvatskom tinejdžeru koji je brutalno ubio oba roditelja

Sve vreme je uglavnom zurio u pod, osim kad je na pitanje predsednice sudskog veća za mlade Sandre Radanović tiho odgovorio da se slaže s predlogom o isključivanju javnosti s cele glavne rasprave

  • 5

U Županijskom sudu u Zadru započelo je suđenje Tinu Šunjergi (19) optuženom da je 25. marta 2017. u naselju Vodica ubio svoje roditelje hicima u potiljak, prenosi 24sata.hr.

Hrvatski tinejdžer koji je nemilosrdno ubio svoje roditelje, doživeo nervni slom u zatvoru (FOTO)

Državno tužilaštvo tereti 19-godišnjaka za dva teška ubistva iz bezobzirne osvete koje je izveo na posebno okrutan način, za šta može da dobije kaznu zatvora i do 50 godina. Ukoliko sud ublaži samu kvalifikaciju dela, Šunjergi za svako ubistvo preti 20 godina iza rešetaka, što je ukupno 40 godina.

- Mi ćemo predložiti da se sudi po blažem zakonu, ali smo svesni težine i okolnosti počinjenja ovog krivičlnog dela, rekao je advokat Karlo Surić koji brani Tina. Surić je Šunjergi dodeljen po službenoj dužnosti.

Ulazeći u sudnicu Županijskoga suda u Zadru Šunjerga se kratko osvrnuo po prostoriji, da bi potom je seo na optuženičku klupu, nakon čega su mu pravosudni policajci skinuli lisice. Sve vreme je uglavnom zurio u pod, osim kad je na pitanje predsednice sudskog veća za mlade Sandre Radanović tiho odgovorio da se slaže s predlogom o isključivanju javnosti s cele glavne rasprave. To su, naime, predložili advokati ubijenih Marina i Silvane Šunjerge.

Oni nisu bili u sudnici, a u obrazloženju zahteva za isključenje javnosti navedeno je kako su mediji tokom istrage objavljivali niz senzacionalističkih tekstova u kojima je bilo i dosta poluistina. Osim toga, navodi se kako bi oštećeni prisustvom medija u sudnici bili dodatno traumatizovani.

Ukrao pištolj iz sefa i ubio oba roditelja

Tin je u subotu 25. marta 2017. godine, najpre oko 16 sati pri povratku iz polja hicem iz pištolja u glavu ubio majku Silvanu (46) u trenutku kad je sela za upravljač svog automobila Citroena, da bi oko 17.30 sati u garaži porodične kuće u Čistoj Velikoj ubio i svog oca Marina (45), pucnjem u potiljak sa udaljenosti od 30 centimetara. Prethodno je provalom u sef, došao do očevog privatnog pištolja.

Foto: Facebook/Tin Sunjerga

"Ubio sam ih jer su me stalno psihički pritiskali"

Nakon ubistva na pitanje svog advokata zašto je počinio ovaj monstruozni zločin, Tin je rekao: "Ubio sam ih jer su me psihički stalno pritiskali, prigovarali mi zbog škole i društva u kojem sam se kretao".

Pre toga policiji je takođe bez emocija i zamuckivanja ispričao sve detalje zločina.

- Podigao sam pištolj, prislonio ga na majčin potiljak i opalio. Krv je prsnula svuda. Sa pištoljem sam krenuo kući. Tata je nešto radio ispred garaže. Stajao sam pored njega. Samo sam čekao da se okrene, da ga ne gledam u oči. U jednom trenutku okrenuo se leđima i sagnuo. Prislonio sam mu cev pištolja na potiljak i pucao - govorio je ubica.

Daljinac

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA