Crnogorci žele PAVLOV ZAKON: Potpisima traže doživotnu robiju za očuha koji je brutalno ubio bebu

Inicijatiiva je pokrenuta samo par dana nakon što je Pavle preminuo

  • 7

Više od 4.600 građana Crne Gore potpisivanjem peticije "Pavlov zakon" zatražilo je doživotnu kaznu zatvora za osumnjičene za brutalno ubistvo petnaestomesečnog dečaka Pavla Jovovića iz Podgorice.

Doživotni zatvor, ovom petcijom traži se za osumnjičenog očuha, bosanskog državlajnina Nermina Šišića, ali i za majku Jelenu Jovović koja se tereti za neispunjavanje porodičnih obaveza.

Njima je istražni sudija Višeg suda u Podgorici Vladmir Novović odredio jednomesečni pritvor.

Čitava Crna Gora nema: Preminula beba koju je pretukao očuh

Foto: e-stock.us/Petar Jovanovic

Prema za sada važećim crnogorskim zakonima, osumnjičeni očuh može biti osuđen najviše na 40, a majka na osam godina zatvora.

Inicijativa je pokrenuta samo nekoliko dana nakon ubistva malog Pavla, a kako najavljuju njeni pokretači, nakon što prikupe 6.000 potpisa koliko je neophodno, uputiće je poslaničkim klubovima u Skupštini Crne Gore.

Slučaj koji je šokirao Crnu Goru: Ovo su monstrumi koji su osumnjičeni da su tukli bebu koja je na kraju umrla (FOTO)

Foto: e-stock.us/Petar Jovanovic

Vrhovno državno tužilaštvo trebalo bi da utvrdi da li je došlo do nekog propusta zaposlenih u Kliničkom centru, početkom januara, kada je dečak prvi put doveden u bolnicu.

Direktorka Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević poručila je danas da, ukoliko se utvrdi da su lekari nesavesno postupali, niko neće biti pošteđen rigoroznih mera.

Petnaestomesečni dečak Pavle Jovović primljen je 4. februara na odeljenje Intenzvne nege Dečije bolnice u Podgoriici, gde je samo dan kasnije preminuo od zadobijenih povreda.

VIDEO: Ljudi, ovo mora da prestane!

(Telegraf.rs/Srna)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlata

    9. februar 2018 | 16:00

    Crnogorci istrajte da se usvoji Pavlov zakon. Ne mogu da verujem da postoje takvi zlikovci, monstrumi, degenerici izopaceni, i da mucki ubiju neduznog andjela. Srce i dusa mi placu. Luce malo, Pavle, nadam se i molim Boga da najstroze kazni tog idiota od majke. Za oboje smrtna kazna. A ti Pavle, srce malo, spavaj mirno kad vec nisi mogao da zivis, a mnogi od nas ce uvek misliti na tebe.

  • ja

    9. februar 2018 | 17:17

    Gde treba da se potpise? I mi smo za to, koji zivimo na drugoj strani!

  • dragana

    9. februar 2018 | 14:53

    Sta ocuh, a ''majka''? Njemu smrtna a njoj dozivotna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA