≫ 

Plaže nisu peskovite, gužva je u gradovima, ulice su uske: Poznati svetski travel bloger otkrio stvari koje šokiraju turiste u Hrvatskoj (VIDEO)

Dubrovni je skoro nemoguće razgledati između 9 i 17 časova, jer tada grad preplave turisti sa kruzera.

  • 14

Obraćajući se potencijalnim turistima koji bi želeli da bolje upoznaju Hrvatsku, svetski poznati travel bloger Mark Volters, izdvojio je top 10 činjenica koje u prvi mah deluju šokantno.

Kako kaže, kad su u pitanju turisti i njihov ugao gledanja, ovo je tih 10 šokantnih stvari:

1. Plaže nisu peskovite, pa zbog toga nisu ugodne za šetnju ili prijatan ulazak u vodu i zato turistima preporučuje da ponesu obuću za kupanje.

2. Dubrovnik, kao najpopularniju turističku destinaciju, skoro je nemoguće razgledati između 9 i 17 časova, jer tada grad preplave turisti sa kruzera. Tek posle 17 časova ostali turisti mogu da uživaju i razgledaju znamenitosti relativno mirno.

Foto: pixabay

3. Voltersa je zapanjio i veliki broj uskih uličica u dalmatinskim gradovima, a naročito u Splitu i Dubrovniku koje često spominje.

4. Kao šokantan detalj izdvojio je istoriju i arhitekturu i to od Istre, pa sve do krajnjeg juga zemlje, a posebnu pažnju je posvetio Puli i čuvenom koloseumu. U Istri i Dalmaciji primećuje rimski i mletački uticaj, dok za kontinentalni deo zemlje kaže da je primetan stil gradnje karakterističan za Habzburšku monarhiju.

5. Kaže da su velike vrućine tokom letnjih meseci i preporučuje da se izbegavaju jul i avgust, jer tada turisti preplave primorje.

Foto: Wikipedia/DIREKTOR

6. Za Voltersa je šokantna i činjenica koliko se Hrvati ponose svojim poreklom i lokalnom sredinom, kao i velikim brojem priča kojima veličaju taj svoj ponos.

7. Šokirala ga je odlična turistička infrastruktura u Hrvatskoj.

8. Iznenadio se i činjenicom da dosta Hrvata govori engleski jezik.

Foto: Pixabay

9. Veliki broj prirodnih lepota kojima obiluje zemlja takođe se našao na listi.

10. Poslednja stvar koja je po Voltersu šokantna za turiste jetse ta koliko je Hrvatska zapravo pristupačna, odnosno jeftina za normalne turiste, normalnih džepova.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раднаскела

    13. februar 2018 | 18:11

    Мени је драго што се поносе својим пореклом, онда смо и ми поносни!

  • Thomas

    13. februar 2018 | 19:00

    Lepo je što se u Dubrovniku ponose srpskim poreklom,tako i treba,bravo!

  • Roki

    13. februar 2018 | 18:48

    Kakav pesak i te plaze, za mene su uzas, izadjes iz vode a kupace pune peska, lepi natur i kamen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA