≫ 

Bivši odlikovani vojnik JNA prezirao je NATO, poslednji statusi su ukazivali na užas: Ko je Dalibor iz Kraljeva, koji se razneo ispred ambasade SAD? (FOTO) (VIDEO)

Na Fejsbuk profilu Dalibor je pisao da je bio odlikovan medaljom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti u SRJ

  • 66

Bombu u dvorište američke ambasade bacio je, a zatim se i ubio, Dalibor Jauković (43), bivši pripadnik JNA, prenose crnogorski mediji. Prema poslednjim informacijama, potvrđen je identitet napadača i u pitanju je upravo Jauković.

Posle noći užasa u Podgorici muk: Ispred ambasade SAD kordon policije, istraga u toku, skamenjena lica službenika (FOTO, VIDEO SA LICA MESTA)

Kako piše crnogorski portal CDM, obdukcija tela je završena. Uprava policije će u toku dana organizovati konferenciju za medije, na kojoj će saopštiti više detalja.

Na Fejsbuk profilu Dalibor je pisao da je bio odlikovan medaljom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti u SRJ.

Živeo je u Podgorici, a rođen je u Kraljevu. Prema našim saznanjima, 1993. godine se preselio u Crnu Goru.

Foto: Facebook/Dalibor Jaukovic

"Večernje Novosti" nezvanično prenose da Jauković nije bio oženjen i da nema porodicu.

- Bio je mnogo fin i uvažen čovek. Nekada je radio u Kombinat aluminijuma u Podgorici gde je ostao bez posla. Mnogo je patio jer bukvalno nije imao od čega da živi. Jaukovići su glasovito drobnjačko brastvo. Koreni su im u selu Pridvorica kod Šavnika. Velika ga je muka naterala da ovo napravi - kazao je sagovornik „Novosti“ koji je želeo da ostane anoniman.

U Udruženju boraca ratova Crne Gore od 1990. kažu da su u šoku zbog svega što se desilo.

Foto: Facebook/Dalibor Jaukovic

- Pucaju ljudi zbog nepravde. To nije bio običan čovek. Bio je hrabar na ratištu prilikom NATO agresije, dok je u miru bio zaboravljen. Živeo je teško nakon što je ostao bez posla. Možda je to prevagnulo - kazali su za "Večernje Novosti" sagovornici u boračkom udruženju.

Dalibor je na Fejsuk profilu objavio i povelju o odlikovanju sa potpisom Slobodana Miloševića iz 1999. godine, a sudeći po njegovim objavama na društvenim mrežama, bio je protivnik ulaska u NATO.

- Ne u NATO kukala nam majka - jedna je od njegovih objava, uz koje je postavio fotografije svojih vojnih odlikovanja.

Jedna od njegovih poruka na Fejsbuku iz maja prošle godine glasi ovako: "Ako hoćeš svima da ugodis brzo ćeš pregoreti, a nikom nece biti stalo do toga".

Na osnovu ovog posta se donekle može zaključiti njegovo negativno raspoloženje, koje je verovatno preovladavalo duže vreme.

Poslednje što se može videti na njegovom Fejsbuk profilu jeste objava o Donaldu Trampu. Reč je zapravo o kvizu, na postu se može videti kako Tramp drži Daliborovu fotografiju, a pored piše da je on ovom fotografijom osvojio večeru sa Melanijom u Beloj kući.

Motiv njegovog navodnog napada na američku ambasadu još uvek nije poznat, a istraga je toku.

Crnogorska policije je blokirala prilaz ambasadi.

Nakon internog pregleda, Ambasada SAD u Podgorici je potvrdila da su svi zaposleni bezbedni nakon jutrošnjeg incidenta.

- Hvala svima koji su nam poslali poruke podrške - navodi se na zvaničnom Tviter profilu ambasade.

VIDEO: Bačena bomba na ambasadu SAD u Crnoj Gori

Daljinac

(Telegraf.rs/N.C.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    22. februar 2018 | 12:35

    JAUKOVICI SU UVEK BILI HEROJI SA ZABLJAKA I NISU TRPELI OKUPATORA. POGLEDAJTE MOST NA TARI IZMEDJU ZABLJAKA I PLJEVALJA I POGLEDAJTE BISTU HEROJA !!' GENERAL DANILO JAUKOVIC JE BIO KOMANDANT CRNE GORE!! ONI SU UVEK BILI SRBI I JUNACI!!! NATO JESTE OKUPATOR CRNE GORE!!!

  • mira

    22. februar 2018 | 12:28

    Laka ti zemlja hrabri covece,, otiso si na neko lepse mesto od ovog u kome mi kukavci ostasmo!!!!

  • Sergej

    22. februar 2018 | 14:52

    Nismo u ratu da bi de bacale bombe.svoje nezadovoljstvo je mogao ispoljiti na drugi nacin.kome je do ratovanja neka ide u siriju.kacimo se sa natom a mogu da nas spale za dva dana.a ovi sto huskaju na rat neka salju svoju decu pa neka ratuju koliko hoce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA