Identifikovan muškarac koji je zalepio mrtvačku glavu na ambasadu Srbije u Sarajevu: Ranije pretio i Dodiku

Radi se o Dariju Lozančiću, koji je od ranije poznat policijskim agencijama zbog pretnji upućenih institucijama BiH

  • 0

Policija Kantona Sarajevo identifikovala je osobu koja je na kapiji Ambasade Srbije u Sarajevu zalepila plakat sa mrtvačkom glavom i natpisom "Četnici kostobacani", potvrđeno iz Kantonalnog MUP.

Plakat sa mrtvačkom glavom zalepljen na ulazu u ambasadu Srbije u Sarajevu: Svi sa strepnjom iščekuju 11h

Tokom razgovora u prostorijama MUP, ovo lice je priznalo da je 14. februara zalepio foliju na ulazu u zgradu Ambasade, te izjavilo da ima zdravstvenih problema o čemu je policijskim službenicima predočilo lekarsku dokumentaciju.

U MUP kažu da je kompletan operativni materijal dostavljen Tužilaštvu BiH.

Kako piše Faktor.ba radi se o Dariju Lozančiću, koji je od ranije poznat policijskim agencijama zbog pretnji upućenih institucijama BiH.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Lozančić je 2008. godine u nekoliko navrata upućivao preteće telefonske pozive u Kabinet premijera RS Milorada Dodika i Sekretarijat Vlade RS.

- Darijo Lozančić ima psihičkih problema. Ranije je bio dobro, obavljao je svoj posao bez problema, ali toga dana kad je zvao Vladu RS, nije se osećao dobro – kazali su tada iz Federalnog zavoda za statistiku, institucije u kojoj je Lozančić bio zaposlen.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA