≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

SPREČENA TRAGEDIJA: U dramatičnoj akciji spasen mladić koji je ostao zarobljen na ledenom Igmanu

Vreme čitanja: oko 1 min.

U akciji spasavanja koja je trajala šest sati učestvovalo je 25 spasilaca

  • 1

Mladić koji je ostao zarobljen u snegu na Igmanu spasen je večeras posle akcije koja je trajala nešto više od šest sati.

Kada je u jutarnjim satima krenuo na Igman turno skijama, ovaj mladić nije ni slutio da će na pola puta izgubiti snagu i da zbog iscrpljenosti neće biti u stanju da nastavi dalje. Svestan da sam neće moći da se vrati kući, mladić je u 13.26 sati uputio poziv sarajevskoj Gorskoj službi spasavanja.

Mladić je dva sata kasnije lociran na području Javornika, a potom je usledila akcija spasavanja u kojoj je učestvovalo 25 spasilaca.

Jedna ekipa spasilaca krenula je ka njemu motornim sankama, druga se približavala vozilom, ali deo puta morali su da pređu peške.

Kada su došli do njega, mladić je bio u teškom stanju. Zbog dugog boravka na snegu i hladnoći bio je iscrpljen i imao je jake grčeve, pa nije bio u stanju da se sam kreće.

Akcija spasavanja zbog toga je bila znatno usporena, pa je ka njemu upućen dodatni tim spasilaca kako bi pomogao u njegovoj evakuaciji.

Posle šest sati pakla, mladić je sada na sigurnom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    24. februar 2018 | 23:56

    Ima vajde ipak od ovih mobilnih tel,momak ima srece,svaka cast za gorsku sluzbu spasavanja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA