≫ 

Deblokirani ulazi u Sarajevo i Zenicu, blokada i dalje traje kod Doboja: Demonstracije bivših boraca se nastavljaju (FOTO)

Bivši borci iz svih delova FBiH blokirali su u sredu ujutro nekoliko magistralnih puteva u ovom entitetu, zahtevajući ispunjenje tri zahteva - povećanje penzija, veća zaštitna prva i izradu novog registra boraca

  • 0

Bivši borci iz svih delova FBiH, koji su blokirali magistralni put M-17 i Vogošćansku petlju na ulazu u Sarajevo, jutros oko šest sati odblokirali su ga na petlji u Blatuši.

Blokada na putevima FBiH: Duge kolone vozila u kojima ima i dece, a temperatura ekstremno niska!

Foto: H. M./Klix.ba

Kako prenosi portal Klix.ba, oni su to učinili bez upotrebe policijske sile, a nakon razgovora sa predstavnicima policije, što je portalu potvrđeno u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona.

Borci su istakli kako ih je policija upoznala da je deblokiran put i kod Žepča kao i da će morati da iskoriste zakonska ovlašćenja ako ne odblokiraju put, zbog čega se oko 150 boraca samovoljno povuklo sa ceste.

Foto: H. M./Klix.ba

U MUP-u su rekli da su u toku pregovori sa demobilisanim borcima u Karušama kod Doboja i da očekuju da će i na toj deonici puta ubrzo biti pušten saobraćaj.

Foto: H. M./Klix.ba

Bivši borci iz svih delova FBiH blokirali su u sredu ujutro nekoliko magistralnih puteva u ovom entitetu, zahtevajući ispunjenje tri zahteva - povećanje penzija, veća zaštitna prva i revizija spiskova, odnosno izrada novog registra boraca.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA