Uhapšen crnogorski Pink Panter: Iz zlatare u Japanu ukrao nakit vredan 1,7 miliona evra (FOTO)

On je lišen slobode u Španiji u zajedničkoj istrazi crnogorskog Odseka za međunarodnu policijsku saradnju i španske policije

  • 7

Španska policija uhapsila je člana grupe "Pink Panter" crnogorskog državljanina Radovana Jelušića po poternici Crne Gore za krivično delo počinjeno u Japanu.

Pali Srbi u Luganu: Spremali su se za ozbiljno "pustošenje" juvelirnica, imaju veze sa grupom Pink Panter!

Kako je saopštilo crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, Jelušić (47), koji je iz Nikšića, počinio je 2007. godine razboništvo u Japanu kada je kao član grupe Pink Panter sa još jednim licem ukrao nakit i dijamantsku ogliicu vrednosti 1,7 miliona evra.

Jelušić je osuđen 2015. presudom Višeg suda u Podgorici na zatvorsku kaznu od pet godina i šest meseci, a koja je u pogledu odluke o kazni preinačena presudom Apelacionog suda Crne Gore, zbog izvršenih krivičnih jela razbojništvo i falsifikovanje isprave koja su počinjena u Japanu.

Foto: Interpol

Radovan Jelušić je obrađivan u sklopu Interpolovog projekta "Pink Panter“ a kasnije i u sklopu Evropolovog projekta "Dijamant", navodi se u saopštenju crnogorskog MUP-a, dostavljenog Tanjugu.

On je lišen slobode u Španiji kao rezultat zajedničke istrage crnogorskog Odseka za međunarodnu policijsku saradnju Interpol - Europol - SELEC i španske policije - Guradia Civile, a posredstvom Evropola.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA