(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Poginuo dečak (4) u Kumanovu zbog svađe kod lekara: Muškarac stisnuo gas i udario u stub gde je stajalo dete (FOTO)

Boban Ilić je izrazio kajanje za počinjeno delo sa smrtnim posledicama

  • 2

Svađa dvojice ljudi iz Kumanova, na severoistoku Makedonije, Sedata Aliua i Bobana Ilića oko toga ko je na redu kod doktora, pretvorila se u tuču zbog koje je nešto kasnije smrtno stradao Almir Aliu (4), sin Sedata Aliua.

Potresna ispovest Ivice (39) pod čijim je kolima preminuo mali anđeo iz Niša: Plakao sam i držao ga u rukama, masirao srce ali je sve bilo uzalud (FOTO)

Ovaj incident, koji još nema sudsku završnicu, dogodio se 25. juna prošle godine oko 22,30 časova kada je Boban Ilić odveo svoju devojku u Zdravstveni dom u Kumanovu da primi inekciju.

Tamo se posvađao sa Sedatom Aliuom oko toga ko je na redu. Nakon toga on mu je zapretio da će ga baciti kroz prozor, a potom ga je napao na stepenicama zgrade. Boban je u pomoć pozvao svog brata Bojana jer je devojci pozlilo, a tada ih je napalo oko deset ljudi, koji su počeli da udaraju i lome njihov automobi, zbog čega su morali da beže.

Da bi što pre pobegli od nasilne porodice i prijatelja Sedata Aliua, Boban Ilić je stisnuo gas, ali se auto zaneo i udario u stub gde je stajao mali Almir.

Od tada se Boban Ilić nalazi u pritvoru. Sudski proces protiv njega je počeo zbog ubistva, ali je delo kasnije prekvalifikovano kao ubistvo bez umišljaja ili saobraćajna nesreća sa smrtnim posledicama.

Printskin: Youtube

Nezadovoljni zbog prekvalifikacije dela, oko sto građana je danas održalo protest ispred Osnovnog javnog tužilaštva u Skoplju tražeći pravdu za smrt malog Almira iz Kumanova. U znak protesta, oni su ispred tužilaštva prosuli crnu zemlju, koja je trebala da asocira na grob dečaka, a nosili su i transparente na kojima je pisalo "Tužilštvo je ubilo Almira po drugi put", "Nema pravde, nema mira"...

Pogledajte video:

Pre početka današnjih protesta, oglasio se i brat optuženog Bobana Ilića, Bojan, koji je na Youtube objavio ceo snimak sa bezbednosnih kamera tragičnog događaja u Kumanovu kada je bio pregažen mali Almir.

- Snimak je od početka, a ne kao predhodni, koji je bio postavljen na Youtube sa ciljem da se moj brat prikaže kao ubica. Na ovom snimku se jasno vidi kako ulazimo u vozilo i kako do nas dotrčavaju Sedat Aliu i njegova braća, lome šoferšajbnu, a mi u pokušaju da pobegnemo, nastavljamo pravo. Oni nas jure.

Pogledajte video:

- Završili smo u slepoj ulici i vraćajući se nazad, nehotice smo, na žalost udarili u stub gde je stajao mali Almir. Dve godine su prošle, a brat mi je još u pritvoru sa ciljem da se osudi za ubistvo sa umišljajem, a na snimku se jasno vidi da se radi o nesrećnom slučaju. Jedini krivac za smrt deteta je njegov otac, Sedat Aliu, napisao je Bojan Ilić.

Tokom sudskog procesa, Boban Ilić je izrazio kajanje za počinjeno delo sa smrtnim posledicama.

- Žao mi je zbog onoga što se desilo. Nisam imao nameru nikoga da povredim, a najmanje dete. Veoma mi je teško što me optužuju za ubistvo malog deteta. Svi znaju da sam sve učinio da izbegnem incident. To što se desilo bilo je zbog velikog straha. Izvinjavam se porodici. Kajem se što se uopšte desio ovakav događaj, rekao je tada Boban Ilić.

Naredno sudsko ročište vezano za ovaj slučaj održaće se petog marta.

Daljinac

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    2. mart 2018 | 22:29

    Ma oni traže opravdanje za svoju grešku a najlakše je osuditi drugog.

  • JA

    2. mart 2018 | 23:52

    Uh... grozan snimak. Jadno dete. Majka ga nosi ono vec mrtvo uzas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA