≫ 

Okončana trodnevna drama: Specijalci silom razbili blokadu petlje kod Tuzle (VIDEO)

Prema rečima Fadila Duranovića, borca koji je učestvovao u blokadi, policajci su upotrebili preteranu silu kako bi rasterali borce

  • 11

Pripadnici Specijalne policije MUP-a Tuzlanskog kantona jutros su uz upotrebu sile deblokirali petlju Šićki Brod kod Tuzle, koju je grupa veterana Armije Republike BiH tri dana držala u blokadi, pokušavajući na taj način da nateraju vladu Federacije BiH na dodatne novčane naknade za ratne veterane, objavu njihovog registra i uspostavljanje objedinjene organizacije koja bi zastupala njihove interese.

Deblokirani ulazi u Sarajevo i Zenicu, blokada i dalje traje kod Doboja: Demonstracije bivših boraca se nastavljaju (FOTO)

Prema rečima Fadila Duranovića, borca koji je učestvovao u blokadi, policajci su upotrebili preteranu silu kako bi rasterali borce.

U policijskom saopštenju se navodi da je raskrsnica deblokirana uz minimalnu upotrebu sile, a reč o osobama koje su bile u vidno alkoholisanom stanju i koje su pružale otpor policijskim službenicima, ali da nije bilo povređenih osoba.

Ipak, iz tuzlanske bolnice su naveli da su, nakon policijske intervencije, tokom jutra lekarsku pomoć kod njih zatražile dve osobe, ali obe s lakšim povredama.

Nekoliko učesnika protesta policija je privela, a najavljeno je kako će protiv njih biti preduzete zakonom predviđene mere.

U videu pogledajte šta se sve dešavalo na petlji, nakon što su se pojavili specijalci:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    3. mart 2018 | 12:12

    To su isti oni koji vežbaju sada da opet udare na Srbe, a sada vežbaju na onima koji su već udarili na Srbe a sad se vidi zarad kakvih ciljeva.

  • Лицемер

    3. mart 2018 | 12:00

    Па чему блокаде? Разбили сте СФРЈ и сад живите у благостању.

  • Roki

    3. mart 2018 | 18:15

    Neko je nekom ovo platio da se radi, svaka cast borcima ali su izabrali pogresno mesto za demonstracije, to je balvan revolucija, nisam ja kriv ni deca koji idu iz skole i nemogu proc do kuce i moraju se smrzavat zbog politicara i boraca. I ovako slaba privreda mora trpit i ic u gubitke zbog aljkavosti neradnika koji su placeni da se bave politikom. Kakvi su to borci koji se plase tacne objave spiska, tu nesto smrdi i treba istrazit i javno objavit.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA