Danas kuću tragično stradale porodice Đedović čuva samo pas: Prošlo je godinu dana od stravične nesreće u BiH (FOTO)

Zoran i Božidar Đedovac te Zora Mitrović, dva brata i sestra stradalog Zlatka najavili su jednogodišnji pomen njihovim najbližim u subotu

  • 2

Na pružnom prelazu Grabovica u sudaru automobila i teretnog voza pre godinu dana stradala je četvoročlana porodica - Slavica (46), Zlatko (53), Nikolina (18) i Kristina (17) Đedovac.

Užasna sudbina zatekla mašinovođu koji je vozio voz kad je poginula porodica Đedovac kod Doboja

U dvorištu u Stanovima u kojem su nekada boravili, sada je samo njihov pas.

- Pošto su brat i sestra u Švajcarskoj, ja vodim računa koliko mogu, brinemo se da održavamo, da imamo nekakav osećaj da su među nama, al' u stvari nisu već odavno - priča kroz suze Zoran Đedovac, Zlatkov brat.

U toj kući su, kako kaže svi odrasli jer su im tu bili roditelji još.

- Roditelji kada su umrli nismo osetili da ih nema jer su tu bili Zlatko i Slavica. Ja sam uvek imala gde da dođem - priča Zlatkova sestra Zora Mitrović.

Zoran i Božidar Đedovac te Zora Mitrović, dva brata i sestra stradalog Zlatka najavili su jednogodišnji pomen njihovim najbližim u subotu.

Foto: Facebook/Nikolina Đedovac

Podsetimo, nesreća se desila 12. marta u dobojskom naselju Grabovica, kada je voz na pružnom prelazu udario u automobil u kojem je bila ova porodica.

Jedna od ćerki - Nikolina je umrla dan kasnije u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

- Mi smo imali plan da ih posle srednje škole prebacimo u Nemačku na godinu dana, da bi naučile jezik, i postojala je mogućnost da dobiju vize da nastave tamo studije - kaže jecajući Zora Mitrović.

Iz dobojskog tužilaštva su zatražili dodatno veštačenje preglednosti mesta saobraćajne nesreće, kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta odgovornih za kontrolu pružnog prelaza, kao i lica koja su bila dužna da osiguraju da prelaz bude bezbedan. Tek tada će se znati uzrok nesreće.

Foto-ilustracija: pixabay.com

- Na osnovu analize i ocene dodatnog saobraćajno-tehničkog veštačenja i utvrđivanja postojanja eventualnih propusta od strane odgovornih za obezbeđenje pružnog prelaza, a koji bi mogli biti u uzročno-posledičnoj vezi s nastankom nezgode, biće donesena odgovarajuća tužilačka odluka - navode u Tužilaštvu za nezavisne.com.

Iz "Železnica RS" najavljuju da će pružni prelaz na kojem se dogodila tragedija u toku godine biti osiguran.

- On će biti osiguran svetlosno-zvučnom signalizacijom bez polubranika, tako je predviđeno projektnim rešenjem. Nema rampe, ali to je viši nivo osiguranja svetlosno-zvučnom signalizacijom - izjavio je Goran Rajković, direktor Sektora za građevinske poslove ŽRS.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brana

    4. mart 2018 | 18:50

    Sta ce rampe kad to srpskim vozacima sluzi samo za obilazenje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA