≫ 

Brutalno su me tukli, više puta sam gubio svest, a polomili su mi i nos: Podgoričanin optužio policajce da su ga greškom uhapsili i naneli mu teške povrede

- Radnica je pozvala policiju, a meni je rekla da idem. Nisam hteo da policija ne bi pomislila da bežim, već sam ostao - priča Rončević

  • 7

Podgoričanin Nemanja Rončević tvrdi da su ga službenici Interventne jedinice CB Podgorica u četvrtak, 1. marta, brutalno pretukli i lažno okrivili za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Zbog toga je najavio da će protiv policajaca podneti krivičnu prijavu.

Policajci koji su pretukli mladiće u centru Podgorice brane se sa slobode: Trajno su diskreditovani za obavljanje policijskog posla (VIDEO)

Mladić je tokom prebijanja više puta gubio svest i zadobio više podliva po rukama, nogama, glavi, između ostalog i prelom nosa, od kojih su neke vidljive i posle nedelju dana.

Rončević se sa prijateljima kao igrač zatekao u kladionici kada je došlo do pokušaja krađe.

- Radnica je pozvala policiju, a meni je rekla da idem. Nisam hteo da policija ne bi pomislila da bežim, već sam ostao - priča Rončević.

Foto-ilustracija: e-stock.us/Petar Jovanovic

Kako dalje tvrdi, kada su policajci došli, tražili su mu lična dokumenta koja on nije imao. Rončević priznaje da ih je vređao, ali da nikoga od njih nije udario.

- Bio sam pijan i istina je da sam psovao i vređao policajce, ali ni na koga nisam nasrtao, niti sam koga udario. Uveli su me u maricu gde su počeli da me tuku i ja sam nekoliko puta gubio svest. Da mi je nos slomljen saznao sam tek kada sam se osvestio u policiji i kada sam otišao do toaleta - ispričao je Rončević za "Dan".

Foto-ilustracija: AP/Tanjug

Kaže da se ne seća svih detalja prebijanja zbog gubljenja svesti, ali da zna da ga je više policajaca udaralo pendrecima, nogama i rukama po glavi i telu, kao i da su mu nudili da ga odvedu u Hitnu pomoć zbog povreda koje je imao, ali da je to odbio, jer im nije verovao, a plašio se da bi mogli da nastave da ga prebijaju.

Rončević je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. U policiji tvrde da je pretio službenicima Interventne jedinice CB Podgorica da će ih napasti, uz psovke i uvrede.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA