Najpošteniji direktor na Balkanu: Kad bi plata kasnila 15 dana, od srama bih podneo ostavku!

Miladin je posao učio od italijanskih kolega, pa ne čudi što sa svojim užim timom dnevno u pogonu zna da provede i do 12 sati

  • 2

Većinski vlasnik jedne hrvatske kompanije za proizvodnju stolica u Evropi je Miladin Marković, koji zbog svog uspešnog poslovanja važi i za jednog od najneiskvarenijih direktora na Balkanu!

U Bosni decu prvo nauče da li su Srbi, Hrvati ili muslimani: Popularni glumac izazvao buru svojom izjavom (VIDEO)

- Zapošljavamo više od 400 radnika. Njihova prosečna starost je 36,5 godina. Znači to da imamo veliki broj mladih ljudi, ali i značajan deo starijih koji su pred penzijom. U stalnoj smo potrazi za radnom snagom. Trebaju nam različiti kadrovi za obradu drva, od stolara i tehničara do inženjera različitih profila. Njihova plata veća je od 20 do 25 posto od proseka drvne industrije  - objasnio je on za Tportal.hr.

Kako kaže, za milion stolica koje prodaju i na godišnjem nivou i izvezu u Francusku, Nemačku i Italiju, potrebno mu je još stolara i drvodeljskih tehničara.

U tu svrhu ova kompanija stipendira učenike srednjih stručnih škola, čiji učenicima se posle plaćene prakse daje i zaposlenje. A dobra vest je da im kod Markovića nikada neće kasniti plata.

Foto-ilustracija: Tanjug/Sava Radovanović

- U 20 godina, koliko sam na čelu kompanije, triput mi se dogodilo da je plata kasnila po dva dana. Od sramote se tih dana nisam mogao pojaviti pred radnicima. Kad bi mi se dogodilo da plata kasni petnaest dana, odmah bih podnio neopozivu ostavku i otišao iz fabrike - iskren je Marković.

Ovaj direktor je posao učio od italijanskih kolega, pa ne čudi što sa svojim užim timom dnevno u pogonu zna da provede i do 12 sati.

- Imamo uspona i padova, zavisno od trendova na tržištu, odnosno potražnji naših kupaca, ali i pritisku konkurencije koja je vrlo snažna. Moramo biti svesni kako smo mi u Hrvatskoj sve manje konkurentni. Cena rada je sve veća, a naša produktivnost nije bog zna kakva. Jedini način da opstanete je ulaganje u znanje i tehnologiju. Zbog toga i stipendiramo učenike i studente - istaknuo je Marković.

Njegove fotografije pogledajte OVDE.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran.

    28. mart 2018 | 23:13

    RESPEKT ! ČASTAN I POŠTEN ČOVEK.

  • nn

    31. mart 2018 | 22:41

    Ima li i ovde u Srbiji takvih poslodavaca? Sve je u losim zakonima ali delimicno i u empatiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA