Zbog jedne fotografije gori Crna Gora: Da li je to kruzer ispustio fekalije u kotorski zaliv? (FOTO)

Sa kruzera se u more ne izbacuju zauljane, crne ili sive vode, niti fekalije, jer za tako nešto ne postoje tehničke mogućnosti

  • 15

Nedavno se na društvenim mrežama pojavila fotografija kruzera, koji je po izlasku iz kotorske luke, navodno ispustio fekalni otpad u zaliv. Autor tvrdi da se to posebno moglo videti sa visine, a po komentarima koji su usijali mreže, reklo bi se da ipak nije reč o tome.

Na Fejsbuk stranici Podgoričkog vremeplova osvanula je pomenuta fotografija, a poznavaoci morskih plovila većinom su opovrgli komentar autora i naveli da se radi samo o mulju.

>>>Zavirite u najskuplji i najveći kruzer na svetu: 7 puta je veći od Titanika i može da ugosti 7.000 ljudi (FOTO) (VIDEO)

Takođe, portal cdm.me podseća da nije moguće da se sa kruzera u more izbacuju zauljane, crne ili sive vode, niti fekalije.

Kako navode, to je više puta kazao inspektor sigurnosti pomorske plovidbe kotorske Lučke kapetanije Željko Lompar, koji je objasnio da za tako nešto ne postoje tehničke mogućnosti.

- Nema nikakve šanse da fekalije iz kruzera dospu u more, jer se ventili za fekalije automatski zatvaraju čim brod uđe u teritorijalne vode neke države - naveo je Lompar.

Kako je rekao, za prljav trag u moru kriv je mulj, koji se podigne nakon prolaska velikih kruzera.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA