Vanredni parlamentarni izbori u Sloveniji 3. juna

Pahor je izrazio nadu da će kampanja biti sprovedena u "tolerantnoj atmosferi, bez govora mržnje i potkrepljena argumentima"

  • 0

U Sloveniji će 3. juna biti održani vanredni parlamentarni izbori, najavio je danas predsednik te zemlje Borut Pahor, nakon što je pre mesec dana Miro Cerar podneo ostavku na mestu premijera.

Vodič kroz predsedničke izbore u Crnoj Gori: Kandidati učestvuju u debati, od njih 7 - samo je jedna žena (FOTO)

Pahor je danas potpisao dekret o raspuštanju parlamenta i raspisao izbore, a njegova odluka će biti objavljena u ponedeljak u službenom glasniku, prenosi STA.

Objašnjavajući odluku da raspiše izbore za 3. jun, predsednik Slovenije rekao je da je bio ograničen zakonom da bira između tog datuma, 27. maja i 10 juna, a da je 3. jun izabrao nakon formalnih i neformalnih konsultacija sa partijama i ustavnim stručnjacima.

Pahor je izrazio nadu da će kampanja biti sprovedena u "tolerantnoj atmosferi, bez govora mržnje i potkrepljena argumentima".

Cerar je sredinom marta objavio da podnosi ostavku, navodeći da je to odlučio posle odluke Ustavnog suda Slovenije da poništi referendum o železničkom projektu Koper-Divača.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA