Ðukanović uveren u pobedu na predsedničkim izborima

Ðukanović ima čak šest protivkandidata.

  • 13

Kandidat vladajuće DPS za predsednika Crne Gore, Milo Ðukanović, uveren je u pobedu na današnjim izborima za predsednika države, ako ne u prvom krugu, izvesno u drugom.

(BLOG UŽIVO) Crna Gora bira predsednika: Do 16 sati glasala skoro polovina birača (FOTO)

Ðukanović je na biračkom mestu novinarima rekao da je uveren da će Crna Gora nastaviti putem evropskog razvoja.

- Očekujem da Crna Gora danas obavi još jedan demokratski izborni proces, koji će nedvosmisleno pokazati ono što je slobodna građana Crne Gore. Tim procesom, njegovim rezultatom, ubeđen sam, Crna Gora će potvrditi da odlučno nastavlja putem evropskog razvoja - rekao je Ðukanović.

Milo Đukanović, Foto: AP/Tanjug

Ako, kazao je, ne pobedi u prvom, pobediće u drugom krugu. Inače, Ðukanović ima čak šest protivkandidata.

Današnje izbore nadgleda preko stotinu stranih posmatrača OEBS-a, kao i više od hiljadu posmatrača Centra za monitoring i istraživanje (CEMI) i Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

Nadležnosti predsednika Crne Gore, prema Ustavu, nisu velike i one se uglavnom svode na protokolarno predstavljanje u zemlji i svetu.

Predsednik Crne Gore imenuje ambasadore, prima akreditive, raspisuje izbore, ukazom proglašava zakone i drugo.

Međutim, zbog činjenice da se predsednik bira neposredno glasovima građana, to mu ipak daje političku moć, odnosno autonomiju u smislu da ima legitimitet izabranog od građana.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    15. april 2018 | 17:14

    A da li je neko ocekivao drugaciji ishod? Ti si dozivotni predsednik (drzave, vlade) i tako ce biti dok si ziv jer si se uvukao u d..e svetu do zglobova na nozi, pa ti samo stopala viri. A takodje sve dokle god Srbe ponizavas, gazis, maltretiras, vredjas, zabadas noz u ledja, pljujes i na sve moguce nacine pokusavas da ih urnises i satanizujes imaces podrsku zapada jer tebi covece nista sveto nije. Kada budes zavrsio sa politikom, ti ces otici u Ameriku i ostaviti banana drzavu siptarima jer si sebe i svoje obezbedio. Ti im sluzis za ostvarivanje velike Albanije i za nista drugo. Ceka se Makedonija, Kosovo je vec oteto, a Crna Gora je pecena.

  • DARKO 100%

    15. april 2018 | 17:12

    Vasa drzava vasa stvar!

  • Dejan

    15. april 2018 | 18:30

    Niti nas Milo ponizava, niti dira on radi u svom inetresu i Crne Gore ... Što nas uopšte ne zanima. Naš zadatak je da ukinemo sve beneficije i povlastice koje imaju crnogorci u Srbiji!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA