Dodik odbio da se rukuje sa američkom ambasadorkom u Jasenovcu, Hrvati postupak okarakterisali kao "incident"

Kao i prošle godine, Dodik je "preskočio" američku ambasadorku tokom rukovanja s diplomatskim predstavnicima akreditovanim u BiH

  • 41

Tokom obeležavanja Dana sećanja na žrtve ustaških zločina u Donjoj Gradini, Milorad Dodik je, kao i na prošlogodišnjoj komemoraciji, tokom rukovanja s diplomatama "preskočio" ambasadorku SAD.

Ubice moga sina, gledajte me krvavim, neljudskim očima, ja vas znam: Težak govor Davidovog oca na sahrani boli (VIDEO)

Obeležavanje Dana sećanja na žrtve ustaškog zločina u logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini obeležio je diplomatski incident, piše portal Indeks.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odbio je da pozdravi američku ambasadorku u BiH Morin Kormak, iako se rukovao sa svim drugim prisutnim diplomatama.

Kao i prošle godine, Dodik je "preskočio" američku ambasadorku tokom rukovanja s diplomatskim predstavnicima akreditovanim u BiH.

Predsednik RS je od prošle godine na "crnoj listi" američkog ministarstva finansija, jer je označen kao osoba koja preti miru i bezbednosti BiH, ugrožavajući sprovođenje Dejtonskog sporazuma.

O Dodikovom odbijanju da pruži ruku Komrakovoj, hrvatski mediji su izvestili kao o incidentu i neprimerenom ponašanju predsednika Republike Srpske.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mister no

    15. april 2018 | 19:41

    Dal ovaj nas zna da odbije..

  • Тодорић

    15. april 2018 | 19:27

    Да нећете да пољуби руку окупатору који је протерао 250.000.Срба,и ко зна колико убио,растурио државу,Србе са 65 / власништва земље ојадио,па наравно да је игнорише!Свака част на челик карактеру.

  • BSK1911

    15. april 2018 | 18:36

    Takonje, Mile, nisi beskičmenjak kao neki.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA