U Hrvatskom zatvoru vlada haos: Zatvorenici se otrovali hranom, podigli pobunu i pokušali da siluju službenicu (VIDEO)

Iako su upravnici zatvora naredili ispitivanje hrane koja je poslužena zatvorenicima, službenih nalaza još uvek nema

  • 1

U zatvoru u Glini navodno vlada haos, a došlo je i do masovne pobune zatvorenika. Njih čak 150 navodno se pre dve nedelje otrovalo hranom, prenosi emisija Provjereno.

Neimenovani svedok tvrdi da je nastao opšti haos u zatvoru.

Najgori zatvori Balkana: U Idrizovu rasulo i smanjene kazne, cinkare u Zenici siluju, "Glina" preti "gumenim sobama", a Spuž - pesnicama (VIDEO)

NALAZA JOŠ NEMA

- Deo zatvorenika otrovao se hranom, otprilike oko 40 posto njih. Javili su da imaju probavne smetnje i nastao je opšti haos u zatvoru - rekao je sagovornik emisije Provjereno. Iako su upravnici zatvora naredili ispitivanje hrane koja je poslužena zatvorenicima, službenih nalaza još uvek nema.

OPŠTI HAOS U ZATVORU

Ovo navodno nije jedini zatvorski incident u poslednje vreme, ali o njima se ne priča.

Tako su jednog zatvorenika punih osam sati zaboravili na slobodi, drugi je pokušao da siluje službenicu, a treći nožem napao drugog zatvorenika.

- Skladište je bilo puno kose. Ona je bila krvava. Pokušao je da je siluje - kažu sagovornici Provjerenog o pokušaju silovanja.

OSNOVANA PRE 116 GODINA

Zatvor u Glini služi za izvršavanje kazne zatvora osuđenim punoletnim muškarcima. Prema stepenu sigurnosti i ograničenju slobode kretanja, zatvor u Glini je kaznionica zatvorenog tipa s osnovnim i poluotvorenim odeljenjem na istoj lokaciji.

Osnovana je 1902. godine kao "Kraljevsko zemaljsko popravilište", a od 2002. godine nosi današnji naziv - Kaznionica u Glini.

VIDEO: Zatvorenici rešili problem pasa lutalica

Daljinac

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta

    19. april 2018 | 13:22

    Kao kod nas mnogo bolje. Manimo se komšiluka, počistimo prvo kod sebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA