Ulična banda maloletnica hara Mostarom, oblače se slično i nazivaju se UB9: Pretukle su devojčicu (13), a onda izjavile da je "trebalo da umre"

Roditelji su u pismu naveli kako iza napada najverovatnije stoji ulična banda u Mostaru koja sebe naziva UB9

  • 1

Nedugo nakon što je početkom meseca pretučena jedna trinaestogodišnja devojčicaMostarom je počelo da kruži pismo koje je napisala grupa neimenovanih roditelja upozoravajući na postojanje vršnjačkog nasilja navodne ulične bande sastavljene od osam maloletnih nasilnica.

To pismo upućeno je na brojne adrese, od policije, preko gradskih vlasti, do kancelarije ombudsmana, i zatraženo je hitno preduzimanje zajedničkih mera, piše Večernji list.

Poslednji snimak Davida Dragičevića dok je još bio živ: Četiri mladića sačekala su ga u centru grada, nakon toga mu se telefon ugasio (VIDEO)

Prvo je, prema dostupnim informacijama, iza Desete osnovne škole u poslepodnevnim satima 7. aprila ove godine pretučena maloletna devojčica kojoj se navode inicijali i objašnjava kako je reč o 13-godišnjakinji. Devojčica je završila s prelomom ruke.

Nije utvrđeno ko je pretukao tu devojčicu, ali u pismu su roditelji naveli kako iza napada najverovatnije stoji ulična banda u Mostaru koja sebe naziva UB9 (u pismu su navedena i imena tih maloletnih devojčica).

Te se devojčice, prema dostupnim informacijama, oblače slično, nose dukserice i jakne s kapuljačama. Navodno su te devojčice na društvenim mrežama komentarisale nakon napada na devojčicu u školskom dvorištu "kako je trebala da umre", a devojčica je završila s prelomom ruke.

Iz MUP-a su potvrdili kako je stiglo pismo i da će Kriminalističko odeljenje ispitati navode. Roditelji upozoravaju kako su, međutim, članice te ulične bande "nemilosrdne, devijantnog ponašanja i sklone konzumiranju alkohola".

Daljinac

(Telegraf.rs/Radiosarajevo.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 24318|3.m

    23. april 2018 | 14:03

    Ako su neslužbene informacije, ne biste trebali ovo pisati, ovo je javno narušavanje ugleda u svakom pogledu, a saznati se sve treba prvo pa onda pisati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA