Ivici Todoriću blokirano 64 miliona evra: Finansira ga supruga koja je prodala porodičnu kuću (VIDEO)

Njegova supruga prodala je porodičnu kuću za 250.000 evra i taj novac je donela i prijavila u Britaniji. Od toga je plaćena Todorićeva kaucija kao i troškovi života u Londonu

  • 0

Bivšem vlasniku i osnivaču Agrokora Ivici Todoriću blokirano je 64,4 miliona evra u četiri države, a boravak u Londonu finansira novcem od prodaje porodične kuće svoje supruge.

Todoriću je novac blokiran u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Holandiji i Kanadi.

>>>Britanski sud doneo odluku: Ivica Todorić će biti izručen Hrvatskoj (VIDEO)

Njegova supruga prodala je porodičnu kuću za 250.000 evra i taj novac je donela i prijavila u Britaniji. Od toga je plaćena Todorićeva kaucija kao i troškovi života u Londonu, javila je Hina, pozivajući se na izvore odbrane.

Todorić boravak u Londonu finansira novcem od prodaje porodične kuće svoje supruge - Printskrin: Youtube/Index.hr Portal

Vestminsterski sud u Londonu odlučio je danas da bivši vlasnik Agrokora, Ivica Todorić, bude izručen Hrvatskoj, gde će se suočiti sa optužbom u vezi sa proneverom 110 miliona evra.

- Naredila sam ekstradiciju gospodina Ivice Todorića Hrvatskoj - izjavila je sudija Ema Arbutnot, preneo je Rojters.

Sudija je na ročištu izjavila da ne smatra da se protiv Todorića vodi politički progon i da ne vidi nikakve razloge protiv izručenja.

Index.hr, međutim, napominje da neće odmah doći do izručenja, jer Todorić ima pravo žalbe, a ceo taj postupak bi mogao da traje i duže od pola godine.

Britanska agencija navodi da Todorić u roku od sedam dana treba da uloži žalbu.

Sud je odlučio i da Todorić ostane na slobodi, ali će morati da se prijavljuje svaki dan policijskoj stanici, a sigurnosnu narukvicu nosiće od 19 sati do 9 sati ujutru. Posle 21 sat ne sme da napušta kuću.

Prvobitno, odluka je trebalo da bude donesena u petak, ali je odlukom sudije pomerena za danas.

Reč je o prvostepenoj odluci, a konačna će biti doneta nakon tri do šest meseci.

Avokati Todorića najavili su ranije da će tražiti dozvolu da podnesu žalbu u slučaju da su sud presudi da Todorića treba izručiti Hrvatskoj.

Todorić je uhapšen u Londonu 7. novembra prošle godine na osnovu evropskog naloga za hapšenje koji je raspisala Hrvatska, ali je istog dana pušten uz kauciju od 100.000 funti i uz posebne mere.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA